DRUŠTVO VIDEO GLASNIK

ZA RODITELJE: Kako pedofili preko društvenih mreža vrebaju decu i kako ih nateraju na sastanak (VIDEO)

Gost emisije „Forum“ na Narodnoj televiziji bio je pisac Vlada Arsić koji je govorio o svojim knjigama, ali i kampanjama za zaštitu dece od pedofilije u kojima i sam učestvuje.

Vlada Arsić, Foto: Youtube

Arsić o emisiji govori o svojoj knjizi „Kad zvona zaneme“, koja je danas jedna od najčitanijih u bibliotekama, a koja se bavi epidemijom tifusa koja se odigrala na teritoriji Srbije tokom Prvog svetskog rata.

On govori i o lečenju narkomanije pri SPC kojom se bavio u knjizi „Lopatanje đavola“ i otkrio malo poznat podatak da je nakon hapšenja sveštenika Branislava Peranovića umrlo osam štićenika koji su tada napustili Crnu reku.

Arsić u emisiji iznosi i šokantne priče žena koje su završile u lancu prostitucije a koje su prodali najbolji prijatelji, momci pa u jednom slučaju i majka. Prema njegovim rečima mladi u Srbiji olako prihvataju ponude posla u inostranstvu bez da detaljno provere istinitost ponude i da ih to odvodi neka u ropstvo ili prostituciju.

Marija Gojković i Vlada Arsić, Foto: Youtube

On se posebno osvrnuo na problem pedofilije ukazujući da je pojavom interneta nasilnicima olakšan posao i detaljno opisuje način na koji oni stiču povernje dece koja kasnije postaju žrtva.

– Ranije je pedofil morao da čuči ispred obdaništa ili prilazi deci svojih prijatelja, a sada putem društvenih mreža bukvalno namamljuje decu – objašnjava Arsić.

On je rekao da pedofili mesecima prate dečije naloge na društvenim mrežama, lajkujući njihove statuse i vrebajući priliku da uspostave komunikaciju. Obično kada dete promeni sliku na profilu pedofil napiše kako je lepo i kreće komunikacija.

Arsić detaljno objašnjava kako traje komunikacija, kako dete stiče poverenje i iznosi informacije o porodici i prijateljima, iznosi tajne, piše loše o roditeljima i drugarima kada je ljuto. Te poruke postaju predmet ucene kojom se na samom kraju dete prisiljava na viđanje sa pedofilom.

Autor i voditelj emisije: Marija Gojković

Izvor: Radio Snaga Naroda – zvanični kanal

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar