EKONOMIJA

Ekonomski „stručnjaci“ su krivično i na sve moguće načine odgovorni za predstojeći nestanak ove države

Oživljavanje nekadašnjih velikih fabrika u Srbiji je nemoguće, jer su skoro potpuno uništene i trebalo bi mnogo novca da se podignu, a potrebna im je nova tehnologija proizvodnje i obezbeđeno tržište, tvrde ekonomisti, a prenosi N1.
Foto: Screenshot/ Youtube

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je pre dva dana da je, zajedno sa Ministarstvom privrede i ostalim resorima pokrenula pitanje „oživljavanja prepoznatljivih brendova i velikih pogona“, poput Magnohroma i IMT-a.

Ekonomski konsultant Dragovan Milićević rekao je danas za Betu da „traktore koje je proizvodio IMT poljoprivrednici mogu sada da koriste samo da se njime odvezu do prodavnice da popiju pivo“.

Poljoprivrednicima, čak i srpskim čiji je vozni park star preko 30 godina, kako je rekao, danas su potrebni traktori sa 120 ili 200 konjskih snaga, a ne sa 45 ili 60 kakve je proizvodio IMT, prenosi N1.

Tu se pojavljuje, i kako ga N1 naziva, „ekonomista“ Ivan Nikolić, koji tvrdi da Srbija ne bi trebalo da svoj razvoj zasniva na poljoprivredi kao ni prehrambenoj industriji, jer one  ne doprinose rastu već ga obaraju.

Iz kog su filma izašli ovi stručnjaci, u kom vremenu žive, ko ih plaća, odakle se pojavljuju i šta su i od koga učili i naučili, normalnom čoveku ne može biti jasno. Može samo da se zahvali da je dobro što smo još živi, pored takvih budala.

Biće Dragovan Milićević, koju N1 predstavlja kao „ekonomskog konsultanta“, i biće Ivan Nikolić koje N1 naziva „ekonomistom“ i njihove tvrdnje komentarisali su čitaoci N1.

Prenosimo neke od komentara koji pokazuju da je dobro što nam je pored takvih stručnjaka, još uvek ostalo da bar jednom dnevno jedemo:

Miro:

Restruktuiranjem srpske privrede bave se ljudi bez ikakvog proizvodnog iskustva i samim tim su apsolutno nekopetentni za ovu složenu oblast. Osim toga, pojavljuju se tzv.e konomisti koji bez urađene studije izvodljivosti donose sud o tzv. oživljavanju privrednih sistema. Te su ocene paušalne i ne zasnivaju se na tačnim procenama da li bi takav poduhvat bio profitabilan ili ne.

Luka E

Dakle da li je moguće da „ekonomista“ Milićević do te mere nema pojma o cemu priča?

1) Potrebni veliki traktori? Očigledno mu je previše truda bilo da se pozanima u Ministarstvu privrede da preko 80% uvezenih traktora u zadnjih najmanje 5 godina su traktori ispod 100 konja i to većina izmedju 40 i 60 konja.

2) Da Srbija ne treba da se bavi poljprivredom? I to posebno ne prehrabrenom poljoprivredom!? Dakle najgluplja izjava 2018.!

Mogu li da znam od „ekonomiste“ Milićevića šta je zapravo bogatstvo Srbije? Da nije možda nafta kao kod Arapa? Da nisu možda svetski finansijski centri kao sto su London i New York? Da nije možda naše predivno „more“ za turiste zapadne Evrope? Možda nas ‘Silicon Valley’?

Eto imamo svetski IT park u Inđiji u koji su Indusi uložili 30 miliona evra i bleji prazan vec 4 godine …

Činjenica je da kako svestko stanovništvo raste znatno bržim tempom nego sto će biti moguće sve te ljude nahraniti, budući uzroci velikih ratova će biti glad i beda.

Božiji dar Srbije je upravo naša izuzetna zemlja, koja nam omogućuje svetski kvalitet prirodne i još uvek „GMO FREE“ hrane. Upravo strateško ulaganje u prehrabenu i poljoprivrednu industriju bi bilo izuzetno bitno za dugoročni ekonomski razvoj Srbije.

A vi se gospodine „ekonomista“ preselite u Silicon Valley USA i bavite se izmišljanjem sledeceg Googla, Viber-a ili „bitnijim“ industrijama od „siromašne“ poljoprivrede i prehrambene industrije.

I za kraj, komentar koji najbolje ocenjuje naše smrdljive intelektualce, razbojničke ekonomiste, koji su zajedno sa političkom fekalnom elitom i moralno i krivično i na sve moguće načine odgovorni za  ubijanje i predstojeći nestanak ove države i njenih građana:

Moje Ime

Velika je razlika između zvanja i znanja!

Priredio Jutarnji GLASnik/ M. A. M.

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar