EKONOMIJA KOLUMNE

Godine prolaze, beda nikad!

Jedan od naših najboljih, zabranjivanih , a ipak najuticajnijih mladih ekonomista, mr Danijela Ružičić, napisala je ovaj tekst  još 2015. godine. Mi smo danas u 2017. i kao da se sve vrti u krug i ništa se promenilo nije. Iste su sve prevare, laži i obećanja  koje zombirana, hipnotisana i zaplašena masa guta i sve dublje tone u provaliju kojoj se smrtonosno dno polako nazire:

Foto: Profimedia

 

Sve što smo do danas videli je daleko od demokratije, daleko od zdravog razuma.

Kao i uvek, politikanti svojim govorima pokušavaju da unesu samo virtuelnu sreću u misli i domove onih koji ne razmišljaju svojom glavom, već su slobodnu volju podredili upravo ovoj vlasti. Srbija je danas u potpunosti ojađena i osiromašena, koja kleca pod teretom ogromne nezaposlenosti i bede velike većine građana. Naša usta, hvalite nas, jer niko drugi nema, tako izgleda predstava današnjeg režima!

Sa druge strane, duhovna i moralna beda, starlete, rijaliti, bolesti, beznađe, zamajavanje, loši uslovi u školama, fakultetitima, bolnicama, nasilje, itd.

Narode Srbije, da li si svestan?

Ekonomski parametri su nikad gori, njihovi “neverovatni“ rezultati se svode na niske plate, oduzete penzije, nezaposlenost, tajkunizaciju, poskupljenja električne energije i grejanja, sve afera do afere. Državu vode nevaspitani, neobrazovani i nesposobni politikanti direktno u bankrot i prosjački štap. Ovakvo ponašanje ‘’odgovornih’’ politikanata dovoljno govori gde se nalazimo.

A koliko su nas samo svi oni ‘’išamarali’’ 90-ih godina, da smo imali najveću inflaciju ikada u svetu, privreda gotovo da nije postojala, bili smo pod sankcijama. Sada živimo gore nego 90-ih, jer na žalost ti isti ponovo vrše zulum po Srbiji, udaraju po džepovima građana, jer drugo ništa i ne znaju da rade.

Samo se u Srbiji umire u tišini!

Danas kada pišem ovaj tekst, Srbija se nalazi u jednoj od najvećih ekonomskih i društvenih kriza u svojoj istoriji. Suočena sa pretećim bankrotom, nemoćna da svoju ekonomiju organizuje i oporavi, Srbija je pozvala u pomoć Međunarodni monetarni fond (MMF) i sa njim zaključuje trogodišnje stand-by sporazume iz predostrožnosti. Kako god da se sporazum tumači i racionalizuje, od osnovne činjenice se ne može pobeći – Srbija je pod punim ekonomskim starateljstvom MMF-a i prisiljena je na njegovu gorku medicinu, najgorču od kada sa MMF sarađuje.

NASTAVITE SA ČITANJEM OVDE

Mr Danijela Ružičić

 

One Reply to “Godine prolaze, beda nikad!

  1. Autor ovog teksta je napisala sjajnu knjigu pod nazivom ekonomska kolonijalizacija Srbije. Tu sve pise, nepotrebno je bilo sta vise dodavati i oduzimati. Tuzna slika i prilika Srbije u poslednjih dvadeset godina

Ostavite komentar