I u Crnog Gori rast ekonomije jedan od najvećih u Evropi?!
EKONOMIJA REGION

I u Crnoj Gori rast ekonomije jedan od najvećih u Evropi?!

I u Crnoj Gori rast ekonomije jedan od najvećih u Evropi?!

Potpredsednik Vlade Crne Gore Milutin Simović ocenio je da je projekat gradnje auto-puta značajno doprineo rastu ekonomije.

On je naveo da je rast ekonomije te države u prošloj godini bio jedan od najvećih u Evropi, prenosi Cdm.

I u Crnog Gori rast ekonomije jedan od najvećih u Evropi?!
Pixabay

„Svakako, najznačajniji pozitivni ekonomski efekti izgradnje autoputa očekuju se njegovim završetkom i povezivanjem sa ključnim evropskim saobraćajnim koridorima, tržištima i emitivnim turističkim zonama“, naveo je on.

“Kontinuirani trendovi rasta aktivnosti u građevinarstvu jasno pokazuju postojanje sve većeg interesovanja domaćih i stranih investitora za tržište Crne Gore i potvrđuju da Vladini napori za unapređenje poslovnog ambijenta donose konkretne rezultate u pravcu održanja dinamičnog ekonomskog rasta, otvaranja novih radnih mesta i unapređenja kvaliteta života građana“, naglasio je Simović.

“Efikasnijim i savremenijim putnim povezivanjem učinićemo Crnu Goru saobraćajnim, logističkim i trgovinskim habom u Jugoistočnoj Evropi, i značajno unaprediti saobraćajnu bezbednost i sigurnost, smanjiti broj saobraćajnih nezgoda i uvećati udobnost putovanja. Autoput će doprineti da naša ekonomija još snažnije krene pravcem našeg integracionog puta – u Evropu“, naglasio je Simović.

Izvor: B92

Ostavite komentar