EKONOMIJA POLITIKA VAŠ GLAS

Ilić: Za autoput MIloša Velikog ukradeno 720 miliona evra! I gospođa i predsednik lažu!Sve što vlast priča je bajka!

Ilić: Samo se u Srbiji autoputevi ne grade koncesijama, zato što tako ne može da se krade!

Ilić:Za autoput MIloša Velikog ukradeno 720 miliona evra! Sve što vlast priča je bajka! I gospođa i predsednik lažu!

Na konferenciji za novinare, održanoj 20. avgusta, predsednik Nove Srbije Velimir Ilić je naročitu pažnju posvetio otvaranju autoputa Miloš Veliki.

Otvaranje autoputa

U svom izlaganju rekao je da je mnogo puta govorio o ovom autoputu, ali da ne može da ne kaže još nešto.

– Jedna gospođa, koju nisam želeo da pominjem, ali ona ponižava i potcenjuje ljude, posebno mene – mnogo laže! A i sam predsednik laže kao skot! – istakao je Ilić.

On je objasnio sve etape projekta, koje su sve firme učestvovale u njegovom nastanku, pa i cene. Rekavši da je taj put po procenama bio najjeftiniji autoput po kilometru.

– Zašto je Zorana poništila tendere koji su bili završeni po zakonu, a nove pravila slobodnom pogodbom i uvećala cene za 180 miliona evra?! Ukupno je za ovaj put ukradeno 720 miliona evra! Zašto tužilaštvo ćuti kad smo im dostavili sve papire? I sad ona mene napada! Neko ko je pritisnut činjenicama, mora da se brani – naveo je lider Nove Srbije.

Ilić:Autoput će otplaćivati i naši unuci

Ilić je naglasio da će ovaj put otplaćivati naša deca i unuci, jer je sve urađeno kreditnim linijama.

– Vučić se hvali kako nismo hteli da radimo ništa koncesijama. Kamo sreće da je rađeno koncesijama! Cela Evropa je radila puteve koncesijama. Ali… Sa koncesijama ne može da se krade – ocenio je on.

– Sad se Vučić hvali putem za koji će radove otvarati sa Erdoganom. Taj autoput nema veze sa Beogradom. To je put Kuzmin-Bijeljina-Tuzla-Sarajevo. To veze sa Srbijom nema. Mi učestvujemo u delu puta i to samo 18 km kroz Srbiju. Isto toliko kroz Republiku Srpsku, a sve ostalo je Federacija BiH. Erdogan zna šta hoće – rekao je Ilić.

Printscreen

Predsednik Nove Srbije je rekao da mora da se saopšti tužna istina da železnica u Srbiji ne postoji i da aktuelna vlast samo zamazuje narodu oči.

– Beograd nema železničku stanicu! Koji voz ide? Kada? Gde staje taj voz? Kada poleću ti avioni sa aerodroma u Lađevcima? Ja bih voleo da mi Zorana kaže. Sve se raspada. Zašto Zorana nije održala konferenciju za novinare sa Vučićem pre neki dan kad su vozovi ispali sa šina i cela kompozicija završila ljudima pred kućom?

On je rekao da je sve što vlast priča bajka i čisto zamagljivanje očiju javnosti. I priče o kanalizaciji i o tome kako će najniži dohodak biti 500 evra…

– Ovo je definitivno izborna kampanja!“ Izgleda da će sada uraditi sve što nisu uradili za 8 godina vlasti – naveo je predsednik Nove Srbije i uputio ministarki savet da sprema papire za odbranu pred sudom!

Poziv : građani Srbije, ovo je poslednja šansa da se organizujemo“

– Građani Srbije, ovo je poslednji čas da se organizujemo! Ako ovi ostanu na vlasti, nema nama napretka! – rekao je Ilić, objašnjavajući da su glavne perjanice ove vlasti „medijski čudotvorci“ poput Milomira Marića, Dragana J. Vučićevića i Željka Mitrovića.

Uz njih, on je pomenuo i Vladimira Đukanovića, Dragana Markovića Palmu i Marjana Rističevića.

– Palma priča kako je blagostanje u Jagodini, kako dolaze investitori, deca idu na more, a studenti putuju o trošku grada. Poručio bih ovim ljudima koji napuštaju Srbiju da to više ne rade. Ne napuštajte Srbiju – svi u Jagodinu! – naveo je Ilić i dodao:

– Vučiću, zašto ti narod beži iz države koja je najbolja u Evropi? Izgleda da samo ti, tvoj tata Anđelko, brat Andrej i kumovi mislite da je ovde toliki prosperitet… Borimo se ljudi! Organizujmo se da smenimo ovo zlo – zaključio je Velimir Ilić.

 Info služba Nove Srbije

Izvor:Morava info  Foto: Ilustracije,Screenshot

Ostavite komentar