EKONOMIJA

Imperija uzvraća udarac: Tehnički pregled još rigorozniji i skuplji?

Nakon što je veliki broj građana odahnuo zbog saznanja da neće biti dvostrukih tehničkih pregleda, stižu i nove informacije.

Novim pravilnikom, kontrola tehničkih pregleda biće mnogo rigoroznija, ali verovatno i skuplja, prenosi NOVA EKONOMIJA.

Da bi auto ubuduće prošao tehnički pregled, ne sme da ima vidljiva oštećenja. I nije samo to novost.

„To znači da će biti četiri slike sa četiri strane vozila i peta slika komandne table sa vidljivom pređenom kilometražom i to će zapravo biti prelazni period za neki rok od 3 godine kada će krenuti i snimanje vozila kamerom. Druga najveća novina je trajanje tehničkog pregleda i to je trideset minuta“, objašnjava iz auto-servisa Marko Savić

U tih trideset minuta kontrolisaće se bukvalno sve! Pored svih dosadašnjih delova automobila, pažnja će se obraćati i na nivo zatamljenosti stakala, ispravnost svetala, pa i na koroziju.

„Kada je u pitanju šasija tu dubinska korozija nije dozvoljena nimalo, kada je u pitanju karoserija vozila postoje noseći elementi karoserije. Na tim delovima ne sme biti dubinske korozije. Površinska korozija nije problem, tako da procenti nisu bitni bitno je gde se korozija nalazi i da li se radi o dubinskoj koroziji“, kaže načelnik uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

I tako nas opet priča vrati na starija vozila, koja na sve pomenute izazove teško da mogu da odgovore. Da bi vlasnici tih automobila spremno dočekali registraciju i tehnički pregled, neophodno je da oporave svoje ljubimce. Za to je naravno, potreban novac.

Još nije poznato koliko, ali tehnički pregledi će vrlo izvesno i poskupeti. Razlog za to moglo bi da bude i obavezno trajanje pregleda od 30 minuta, umesto dosadašnjih 15. Za vlasnike auto-servisa, matematika je jasna, piše u tekstu objavljenom na sajtu NOVA EKONOMIJA.

Ostavite komentar