EKONOMIJA

Mitrović odbio ponudu Amerikanaca od pola milijarde evra za Pink

Američka „KKR grupa“ ponudila je vlasniku televizije „Pink“ Željku Mitroviću 480 miliona evra za preuzimanje njegove poslovne imperije, međutim on je ovu ponudu odbio.

Foto: NSPM, TV Pink

Kako navode Večernje novosti, taj potez „KKR grupe“, na čijem je čelu bivši direktor CIA Dejvid Petreus, a koja u Srbiji već drži TV kanale N1, Grand, Sport klub, operatere SBB i IKOM, razlog je zbog koga je Mitrović za utorak zakazao hitan sastanak svih uprava Pinka u zemlji i regionu, na kome će predočiti sve važne odluke vezane za budućnost poslovnih operacija svih kompanija koje nose prefiks Pink.

List prenosi da je KKR nedavno kupio od Mitrovića bosanski i crnogorski kanal, koji u strukturi prihoda „Pink medija grupe“ imaju učešće pet odsto i ne utiču na razvoj te kompanije, koja uz 60 kanala ima i kompleks najmodernijih filmskih studija, firmu za iznajmljivanje jahti, avio-kompaniju.

Sa druge strane, list Danas objavio je pre dva dana da je „KKR grupa“ od Željka Mitrovića kupila Pink Bosne i Hercegovine i Pink Crne Gore.

Izvor: 021, Novosti

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar