DRUŠTVO EKONOMIJA

Obilaznica ili Potemkinova sela – nema ni bagera ni radnika

Obilaznica ili Potemkinova sela – nema ni bagera ni radnika

Čuvena fraza Potemkinova sela možda bi mogla da se primeni i na izgradnju obilaznice oko Beograda. Otkad je pre dva i po meseca, deonica od Ostružnice do Bubanj potoka svečano otvorena u prisustvu državnog vrha Srbije, ali i gradskih čelnika, na tom delu trase ne dešava se rečju – ništa.

Nema radnika, nema radova, niti tragova da je ijedan bager tuda prošao. Gde su naestali bageri sa svečanog otvaranja?

Veselo je bilo tog 24. jula ove godine, jer uprkos kiši, vrh Srbije imao je razlog da se raduje – počeli su radovi na deonici obilaznici od Ostružnice do Bubanj potoka.

U Putevima Srbije priznaju da još „crtaju“, pa ostaje nejasno šta su bageri 24. jula kopali iza leđa predsednika Vučića

„Neka nam je sa srećom početak radova“, rekla je tada ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

I počeli su. Orio se zvuk bagera sve do Orlovače i sve dok ministarka, predsednik države i ambasadori Kine i Azerbejdžana nisu otišli.

Improvizovana klapa za improvizovani početak radova, jer dva i po meseca od svečanog otvaranja, nema ni jednog dela stare scenografije. Duž cele deonice na kojoj su radovi navodno zvanično počeli, nema niti jednog radnika. Deo koji su tog 24. jula bageri preorali posut je tucanikom, a znak na kom je pisalo da za 800 metara vozači nailaze na radove, prekriven je crnim najlonom.

Da sve bude još zamršenije, na gradillišnoj tabli 1. februar ove godine navodi se kao početak radova. Taj, prvi početak radova otvorila je u kampanji ministarka Zorana Mihajlović, ali se na drugom, svečanom otvaranju u julu pravdala da su to tada bili samo pripremni radovi.

Ovako je bilo na svečanom otvaranju,radilo se punom parom

Mihajlović: Prvo pripremeni radovi, a sada sve ovo ostaje i nastavljaju se radovi u punom kapacitetu.

N1: Šta od pripremnih radova s obzirom na to da su postojali samo kampovi?

Mihajlović: Pa to je jako važno i to pripada grupi pripremnih radova.

Sudeći po odgovoru Puteva Srbija, na pitanje N1 „kako napreduju radovi na svečano otvorenom delu obilaznice“, čini se da pripremni radovi na ovom delu obilaznice ulaze u istoriju najdužih.

„Izvođač radova „Power Construction Corporation of China Ltd.“ i podizvođač „AzVirt“ izvode radove na formiranju gradilišta, tj. u toku su pripremni radovi i geodetska snimanja. Radi Vaše informacije, trenutno se izrađuju radni crteži i utvrđuje stanje na postojećim objektima u eksploataciji“, navodi se u odgovoru Puteva Srbije.

Praktično, u Putevima Srbije priznaju da još „crtaju“, pa ostaje nejasno šta su bageri 24. jula kopali iza leđa predsednika Vučića, jer biće da obilaznicu nisu.

Izvor: N1                                                                                 Foto:Screenshot

Ostavite komentar