Pohvala Vučića svom narodu: Kolektivno lenji, zastarelog i prevaziđenog mentaliteta! Doveo je „IKEU“ da izleči narod

Povodom otvaranja prve Ikeine prodavnice u Srbiji, u današnjem izdanju tablioda „Alo“ objavljen je autorski tekst predsednika Aleksandra Vučića.

Foto: Ilustracija, Jutarnji GLASnik, Printscreen/ agencije

 U autorskom tekstu Vučić piše da je pomenuta robna kuća važna zbog nečega na čemu već pet godina insistira:

„Ikea menja način razmišljanja. Svakog pojedinca i čitavog društva. I, po meni, ona je, uz Zakon o radu, najznačajniji „udar“ na zastarele i prevaziđene delove mentaliteta, na kolektivnu lenjost i nepomerljivost, kao i na onu životnu filozofiju koja nam je, stalno, ponavljala da treba da čekamo da neko drugi sve završi umesto nas samih“

A s obzirom da je IKEA sada u Srbiji – na dobrom smo putu – piše u autorskom tekstu predsednika.

Aleksandar Vučić kolektivnu lenjost i zastareli mentalitet naroda nikada nije pominjao ni pred jedne izbore i nisu mu smetali glasovi tih lenjih i mentalno zastarelih Srba.

Nikad nije bivši radikal Vučić spominjao nepomerljivost naroda, kad ga je pozivao da se pomeri na granice Karlovac – Karlobag – Virovitica, pa su se mnogi na njegov poziv pomerili iz Srbije i vraćali u mrtvačkim sanducima, a stotine hiljada zahvaljujući njemu i njemu sličnim na svim stranama, na traktorima napuštali svoje popaljene kuće i spašavali živu glavu.

Zato je Srbija zemlja čuda, u kojoj Zakon o radu donosi čovek koji od radnog staža ima dva meseca prodavanja eksera u Londonu, uz pomoć čoveka koji vodi Ministarstvo rada i bori se za radnička prava sa bazena u Hajatu (da bi kasnije postao ministar vojske i ako je za tu istu bio nesposoban), tako da ne treba da nas čudi što svaka šuša drvi patku na nas, što nam se smeju i zapišavaju nas svuda po svetu, što nas ne cene i smatraju za jeftine, potkupljive i primitivne.

Nemamo pravo da se na njih ljutimo, ma koliko se mešali, nisu nam oni izabrali ni Vučića ni Vulina, niti su nam oni stvorili nesposobnu i potkupljivu opoziciju.

Sami smo ih birali, sami ih održavamo tu gde jesu, sami dozvoljavamo da nas jašu i žive od naše muke, pa kad smo takvi kakvi smo, onda smo verovatno to i zaslužili, a Vučiću i ostalima, pa samim tim i nama, sudiće neke nove generacije, one koje sad stasavaju i zbog nas i našeg kukavičluka napuštaju ili planiraju da beže iz ove unakažene Srbije.

Kako neko reče: „Pišaće po našim grobovima“

Jutarnji GLASnik/ M. A. M

Ostavite odgovor