EKONOMIJA

Predsednik obećao: Povećanje penzija od novembra

Povećanje penzija od novembra

Značajno povećanje za sve penzionere, istakao je predsednik, a moguće i plata.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će penzije biti povećane pre kraja godine, najverovatnije od novembra i rekao da se nada da će i plate biti povećane još ove godine.

Vučić je, nakon pokazne vežbe gađanja iz streljačkog naoružanja u Nikincima, u izjavi novinarima, preneo da je juče razgovarao sa premijerom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim, dodajući da neće biti potreban rebalans budžeta za povećanje penzija.

Kazao je da možemo već od novembra da povećamo penzije, dodajući da će biti ukinut zakon koji je donet u cilju ekonomskog oporavka, tako da će i oni sa najvećim penzijama imati povećanje.

Da li će povećati penziju?-glavna tema penzionera u Srbiji i ove jeseni

„I oni sa najvećim penzijama imaće značajno povećanje, oni koji su imali 90.000 imaće 100.000 dinara sada. Svi će imati veće penzije nego ikada“, rekao je on.

Vučić je kazao da mu je posebna želja, a veruje da će premijerka i nadležni ministar to uraditi, da povećaju penzije onima koji su primali do 30.000 dinara mirovinu.

„Želim da povećamo penzije onima koji su imali do 30.000 dinara penzije, da dobiju više nego što bi dobili samo ukidanjem zakona. Ti ljudi predstavljaju najveću grupu penzionera, a ima ih oko 1,152 miliona, i moraju osetiti boljitak, jer su dali najviše za našu zemlju svojom trpeljivošću i strpljenjem. Verovali su da teške reforme donose rezultate“, objasnio je on.

Vučić je rekao da će svi penzioneri imati značajno veće penzije.

Što se plata tiče, rekao je da se nada da će povećanje uslediti još ove godine, ali da će o tome moći da kaže više za desetak dana.

Da li će biti povećane penzije i plate? Građani  u očekivanju boljeg obroka i života.
Oko milijardu evra u naoružanje i opremu

Vučić je izjavio da će ove godine biti uloženo više od milijardu evra u naoružanje i vojnu opremu, što je najviše u regionu, ne računajući Rumuniju koja je 2,5 puta veća po broju stanovnika.

Na taj način, prema Vučićevim rečima, jačamo svoju odbrambenu industriju.

Ulaganjem u vojsku do većih penzija i plata?

„Kada hoćete da budete vojno neutralni morate da budete dovoljno snažni da se odbranite od onih koji bi svoju vojnu snagu mogli da koriste kao sredstvo političkog pritiska. Dakle morate da budete dovoljno snažni da vas svi poštuju i da svi poštuju nezavisnost vaše zemlje“, rekao je Vučić u Nikincima gde je prisustvovao pokaznoj vežbi Vojske Srbije.

Mislim da je dobro da ulažemo i ulagaćemo još više, dodao je predsednik.

Izvor: BKtvnews  Foto: Pixabay

Ostavite komentar