EKONOMIJA HRONIKA

Prodat „Depo“ firmi osnovanoj pre mesec dana sa osnivačkim kapitalom od 100 dinara

Prostor nekadašnjeg „Depoa“ u Bulevaru kralja Aleksandra 142, gde je pre nešto više od tri godine izgoreo tržni centar, prodat je danas na javnoj aukciji po ceni od 4,15 miliona evra!
Foto: Petar Marković, Printscreen/ dnevno.rs

Kupac je firma BKA divelopment koju je prilikom otvaranja ponuda predstavljao direktor Miša Marković. Firma je prema podacima Agencije za privredne registre (APR) osnovana pre samo 20-tak dana, tačnije 26. septembra ove godine, sa sedištem u Ulici Neznanog junaka 7 na Savskom vencu, u kojoj se kao jedino odgovorno lice vodi već spomenuti Miša Marković i čiji je osnivački kapital iznosio 100 dinara

– Grad Beograd je prodao postojeće objekte sa pripadajućim zemljištem, ukupne površine 4.316 kvadratnih metara. Šta će biti izgrađeno na ovom kompleksu zavisi od investitora, a moguće je izgraditi i obejkte stanovanja i poslovanja – rekao je gradski menadžer Goran Vesić i napomenuo da će vlasnik morati da tokom izgradnje poštuje veoma stroge uslove Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Ipak, čini se da iza ove „misteriozne“ kupovine i nema prevelike misterije. Skraćenica firme BKA, po svemu sudeći, znači Bulevar kralja Aleksandra, a radi se o još jednoj izraelskoj investiciji u srpskoj prestonici.

Naime, Miša Marković se vodi kao jedan od predstavnika izraelskih firmi „Mivne grup“, „Almođim holdings“ i Josi Avrahami“ koje posluju u Beogradu, a ujedno je i direktor tržnog centra „Zemun park“.

Podsetimo, ovo je prvi put da je lokacija „Depoa“ ponuđena na prodaju, a početna cena iznosila je 4.078.620 evra. Pored BKA investmenta ponudu je poslala i firma „Belestejt“.

VESIĆ: NA PRODAJU JOŠ JEDAN DEPO

Goran Vesić je najavio da će Grad Beograd u narednih mesec dana oglasiti prodaju još jednog depoa koji se nalazi na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve ulice.

Izvor: Blic/ Marija Antonijević

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar