EKONOMIJA VERA I VEROVANJE

Prokletstvo zatrpane bazilike iz 5. veka “bačeno” na izgradnju Koridora?

Prokletstvo zatrpane bazilike iz 5 veka “bačeno” na izgradnju Koridora?

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavila je proširenje krivične prijave protiv odgovornih za propuste u izgradnji deonice Ub-Lajkovac , Kada je reč o izgradnji na Koridoru 11 čini se da joj baš ništa ne ide od ruke. Naravno, kako to praktikuju političari za sve je neko drugi kriv, što se potvrdilo i ovaj put. Ministarka je “progledala” i rekla:

„Sada se vidi da je ovaj autoput pravljen bukvalno od blata. Mi smo pre godinu dana podigli krivičnu prijavu protiv odgovornih za izgradnju ove deonice, koju ćemo sada da proširimo i na odgovorne u laboratorijama koji su davali saglasnost da je materijal odgovorajućeg kvaliteta i na deo nadozora na ovoj deonici“, rekla je Mihajlović.

Ko je kriv za ovu sramotu: Deonica Koridora 11 od Uba do Lajkovca u katastrofalnom stanju

Ministarka Zorana Mihajlovićje kazala da je ta deonica dužine 12,5 kilometara koja „ide iz njive u njivu“ ukupno plaćena 100 miliona dolara, da je ugovor o izgradnji imao 15 aneksa, a da je deonica iste dužine u Grdeličkoj klisuri, najtežem gradilištu u ovom delu Evrope, koštala 20 miliona dolara manje.

Deonica koridora 11 Ub-Lajkovac ušla je u istoriju srpskog građevinarstva. To je prvi put koji nije ni otvoren a gradi se iz početka i najskuplji je autoput u istoriji Srbije.

Babić: „Rušimo i gradimo iz početka“

“ Do sada se u Srbiji nikad nije dogodilo da već izgrađeni autoput moramo da rušimo i gradimo iz početka. Jednostavno, ovaj put se bukvalno raspao i pre nego što je pušten u saobraćaj”, naveo je Zoran Babić, direktor „Koridora“.

Od samog početka, 29. jula 2010. Kad je počela izgradnja ove deonice, dakle od prvih bagera izvođača radova „Puteva Užica“ i „Planuma“ sve je išlo naopako, a rokovi za završetak gradnje pomerani su gotovo svake godine.

Bivši ministar građevinarstva Milutin Mrkonjić, tokom čijeg mandata je i počela gradnja, najavljivao je da će autoput biti završen u novembru 2011. godine u čiju je izgradnju prvobitno uloženo oko 73 miliona evra, završen je tek tri godine kasnije.

Pošto nije bila povezana ni sa jednom drugom saobraćajnicom, deonica pune tri godine nije bila otvorena za saobraćaj, da bi se krajem 2017. ispostavilo da je asfalt na 2,5 kilometara pun oštećenja. Zbog toga je u avgustu počela sanacija, koja će koštati najmanje 10 miliona evra.

Mrkonjić o deonici Ub-Lajkovac: Netačno!

“Od 2010. do 2011. u mom mandatu nije bila nijedna primedba na kvalitet radova. Deonica šest i po godina stoji, pa samo kiša da je padala, a tamo su bile i poplave i nije bilo saobraćaja, što je najveća greška”, naveo je Mrkonjić, i dodao da još nije video krivičnu prijavu koju je podnelo Ministarstvo građevine. Mrkonjić je upozorio da će tek biti dosta teškoća, i da treba početi pripremu za koridor 10 i za ovakve slične događaje.

Velimir Ilić: Za pljačku tima ministarke pozerke sa pink šlemom za oko 700 miliona evra moraće neko kad tad da odgovara

Da li je reč o staroj izreci „drž’te lopova“ ili nečem drugom,i da li će pravi “krivci” biti otkriveni zavisi od rada tužilaštva gde je Velimir Ilić i pravni tim Nove Srbije podneo krivične prijave protiv “mahinacija” u radu ministarke Zorane Mihajlović u kome je kako tvrdi država oštećena oko 700 miliona evra upravo na sklopljenim poslovima i radovima na deonicama Koridora. U poslednjih mesec dana podnete su dve, a tim Nove Srbije najavio je da ima još dokaza i da će uslediti i druge prijave.

Tužilaštvo i Vlada RS mora da reaguje

Dakle sledeći potez je na tužilaštvu, ali i Vladi Republike Srbije koja bi morala da se oglasi povodom ovako „teških“ optužbi. Lider nove Srbije poslao je i Otvoreno pismo javnosti, medijima, ali i ambasadama kako bi se pokrenula istraga o tome ko je i kako oštetio državni budžet na projektu izgradnje autoputeva, kao i čija je krivica što se potporni zidovi ruše, a asfalt raspada. Neznanje, javašluk, bahatost , nemar, pljačkanje države…

Šta god da je u pitanju i ko god da je u pitanju moraće da odgovara kad tad, rekao je Velimir Ilić za Jutarnji GLASnik, strahujući da zbog nestručnosti može doći do još mnogo problema.

Kao razlog zašto se na izgradnji Koridora 10 nailazi na problem i rušenja osim nestručnosti i otimanja novca na uštrb kvaliteta, navodi se i nepoštovanje onoga što je sveto.

Patrijarh Irinej, arheolozi i narod za zaštitu bazilike
Prokletstvo zbog uništavanja svetinje

Uprkos protivljenju javnosti i stručne javosti zatrpana je ranohrišćanska bazilika iz 5. veka na vrednom arheološkom lokalitetu Kladenčište kako bi preko nje prešao auto-put. Svoj protest iskazao je i patrijarh Irinej koji je u svom pismu javnosti naveo da ne treba uništavati baziliku koja predstavlja veoma značajan dokaz i svedočanstvo postojanja i kontinuiteta hrišćanske vere na ovim prostorima. Neki smatraju da prokletstvo zbog skrnavljenja svetinje dovodi do svih problema.

Izvor: Jutarnji GLASnik                                                    Foto: Ilustracije

Ostavite komentar