EKONOMIJA SVET

Radnici Fijata prete štrajkom zbog kupovine Ronalda

Radnici jedne fabrike Fijat Krajsler u Italiji prete štrajkom jer je njihov glavni investitor platio 112 miliona evra za dolazak Kristijana Ronalda u Juventus.

I fudbalski klub Juventus i proizvođača automobila kontroliše porodica Anjeli preko svoje holding kompanije.

Sindikat USB smatra da zbog Ronaldovog prelaska Fijat gubi investicije. U tom sindikatu kažu i da kompanija mora da garantuje budućnost hiljada ljudi „umesto bogaćenja jednog“.

Kako dodaju, „neprihvatljivo“ je da se, dok su radnici Fijat Krajslera primorani na „velike ekonomske žrtve“, milioni evra troše na kupovinu jednog igrača.

Nakon što je objavljena vest o četvorogodišnjem ugovoru o prelasku Ronalda (33) iz madridskog Reala, otvorilo se pitanje da li je italijanski klub možda preplatio njegov prelazak.

 

 

 

Iako se Juventus i Fijat Krajsler vode kao potpuno odvojena poslovanja, oba kontroliše Eksor (Exor), investicioni holding porodice Anjeli.

Sindikat USB pozvao je u štrajk radnike fabrike u Melfiju, na jugu Italije, u kojoj se proizvode i „punto“ i „500x“. Članovi tog sindikata prekinuće posao u 22.00 u nedelju i neće raditi do 18.00 u utorak.

Ocenjuje se da će posledice prekida rada biti ograničene. Naime, ta fabrika je samo jedna od sedam Fijat Krajslera u Italiji a USB u njoj nema mnogo članova.

Izvor: B92

Ostavite komentar