GLASNIKOV MAGAZIN REGION

Bakir Izetbegović junak video igrice: Olakšaj mu put kroz igricu, a Bake će tebi olakšati put preko granice

Sarajevo — Nepoznati autori osmislili su video igricu ‘El Bake’, u kojoj se u glavnoj ulozi nalazi bošnjački član BiH Bakir Izetbegović.

U igrici je Izetbegović obučen kao pljačkaš i skuplja novac širom BiH, izbegavajući pritom policijske zasede i druge prepreke.

Igrica „El Bake skuplja novac po bosanskohercegovačkim gradovima“, koja je odmah postala hit, započinje uvodnim Izetbegovićevim obraćanjem članovima Stranke demokratske akcije (SDA) BiH, čiji je lider.

Igrač, upravljajući likom Izetbegovića skuplja novac na putu izbegavajući zasede policijskih vozila, I prepreke kao što su demostracije ili rupe na putu.

Za svaki naredni nivo, po gradovima od Bužima do Sarajeva, povećava se iznos novca koji se može osvojiti, a na poslednjem je na raspolaganju poseban bonus s vrećom zlata.

U opisu igrice na Google Play prodavnici, autor navodi da se ona preporučuje osobama koje se „nalaze među 100.000 ljudi koji su zaposleni i imaju viška vremena“.

„Ako Bake nije pomogao tebi, to ne znači da ti ne treba da pomogneš Baketu. Olakšaj mu put kroz igricu, a Bake će tebi, možda, olakšati put preko granice“, navode autori igrice.

Inače, Izetbegović, aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH neće imati pravo da se kandiduje za članstvom u kolektivnom šefu držae, na predstojećim izborima, koji će u BiH u oktobru biti održani na svim nivoima.

Izvor: B92

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar