GLASNIKOV MAGAZIN

DŽEREMI KLARKSON: Hrvatski odrpanci i francuski šminkeri su krivi za vekove muške patnje!

U kolumni za „The Times“ pod naslovom „Vekovi muške patnje koju su uzrokovali hrvatski odrpanci i francuski šminkeri“, Klarkson se istresao na Hrvate iz jednog neobičnog razloga

Voditelj emisije „Grand Tour“ i bivši voditelj „Top Gear“ Džeremi Klarkson optužio je Hrvate da su uzrokovali više vekova muške patnje – time što su navodno odgovorni izum kravate.

U kolumni za „The Times“ pod naslovom „Vekovi muške patnje koju su uzrokovali hrvatski odrpanci i francuski šminkeri“, Klarkson se istresao na kravatu kao jedan od najgorih muških modnih dodataka.

„Kravate su glupe. Ne. Nemojte se raspravljati. Jer jesu. Ne služe ničemu“, napisao je Klarkson.

„Malo sam istraživao, i čini se da je ideja za kravatu nastala u 17. veku kada su neki hrvatski plaćenici stigli u Francusku i nosili zavezane vrpce oko vrata. Umesto da kažu: ‘Hvala bogu što ste stigli. Treba nam sva pomoć da se borimo protiv ovih nestašnih protestanata’, Francuzi – jer su Francuzi – su rekli: ‘Vau. Kul dodatak, momci’. I smesta pojurili da naprave ono što je nazvano ‘kravat'“, piše Klarkson.

„Kasnije je postalo pomodno među bogatim mladim Englezima da prođu celu Evropu kako bi mogli da postanu još dosadniji na večerama, pričajući o umetnosti i muzici. I kako bi svima pokazali kako su stvarno bili na putu, počeli su da nose idiotski dodatak oko vrata, kako bi izgledali više kao Francuzi, napisao je Klarkson.

Foto: Printscreen/ wannabemagazine.com

Izvor: Jutarnji.hr/ newsweek.rs

Ostavite komentar