GLASNIKOV MAGAZIN VESTI

FSS poručio navijačima: Moguće provokacije, ne odgovarajte na njih

Fudbalski savez Srbije (FSS) pozvao je danas navijače da svoj tim protiv Švajcarske bodre u duhu fer pleja i pravila koje ne krše dostojanstvo igre.

agencije

„Zbog visokog rizika koji nosi duel sa selekcijom Švajcarske, molimo navijače da se pridržavaju uputstava i obaveštenja od strane domaćina šampionata, koji od prvog dana prvenstva daje posebnu podršku i iskazuje veliko poštovanje prema našim navijačima“, navodi se u saopštenju FSS-a.

Fudbalska reprezentacija Srbije će u petak u Kalinjingradu igrati protiv Švajcarske u drugom kolu Grupe E Svetskog prvenstva u Rusiji.

Utakmica izaziva mnogo pažnje s obzirom na to da za Švajcarsku nastupa mnogo igrača poreklom sa Kosova i Metohije.

FSS je naveo da je gostoprimstvo koje Srbija ima razlog više da „na isti način uzvratimo bratskom ruskom narodu kako bismo na taj način dali veliki doprinos njihovom naporu da Mundijal u Rusiji učine do sada najbolje organizovanim šampionatom“.

Navijači su zamoljeni da na stadion ne unose transparente sa uvredljivim sadržajem koji bi povredio bilo čiji integritet.

Pristalice „orlova“ su pozvane da sa sobom imaju samo zvanične navijačke rekvizite Saveza i zastave Srbije.

„Budimo svi ujedinjeni kao što su to naši igrači na terenu, ne odgovarajmo na moguće provokacije, pokažimo svetu da smo ljudi koji ovu igru ne zloupotrebljavaju u političke i bilo koje druge svrhe. Za Srbiju i zbog Srbije. Za uspeh koji svi zajedno želimo! Vidimo se u Kalinjingradu!“, piše u saopštenju FSS-a.

Utakmica između Srbije i Švajcarske igraće se u petak od 20.00.

Agencije

Ostavite komentar