HUMOR I SATIRA POLITIKA

Čuda Marijanova: Čanak, Vesna, Arkan, Dana, Boki 13 i magarac

Marijan Rističević je slavu stekao dovodeći magarca ispred Narodne skupštine, učešćem u obrazovnom rijalitiju „Farma“, te druženjem sa istaknutim umetnicama kao što su Vendi, Boki 13 i drugi, čijih imena ne mogu da se setim.

Marijan i drugari, Ilustracija Jutarnji GLASnik/ Foto: Agencije

Danas je poslanik vladajuće koalicije u Narodnoj skupštini, jedan od najaktivnijih i po mišljenju mnogih, jedan od najomiljenijih u narodu, a po meni, najumniji narodni tribun, koga je“ Farma“ iznedrila.

Mnogi se na sve to čudiše i krstiše i levom i desnom rukom…

Da život jeste čudo, potvrđuju i mnoge činjenice vezane za Marijanov politički i emotivni razvoj. Ovde ne mislim na neke robne rezerve koje zlobnici spominju.

Svima je poznata činjenica da je uvaženi Rističević, kao jedan od lidera DOS-a, učestvovao u rušenju režima Slobodana Miloševića, pa samim tim i rušenju tadašnjeg ministra informisanja, Aleksandra Vučića. No, život piše romane, a i „velika su dela tvoja Gospode“, tako da danas, Aleksandar Vučić u Marijanu ima vernog sledbenika i odanog saradnika na svom istorijskom putu za negde.

Visokopoštovani Rističević je bio najpre verni sledbenik i odani saradnik Nenada Čanka kao sekretar Koalicijie „Vojvodina“. Nenad je u narodu poznat kao ozloglašeni separatista, takođe učesnik rijalitija, te jedan od prvih pevača koji su posle petooktobarskih promena nastupali na Pinku i prvi školovani flautista koji je snimio duet sa Jelenom Karleušom.

Nenad doktor falša Čanak i Jelena bivša Karić, Foto: Screenshot

Taj duet je, po svedočenjima mnogih,  izazvao seriju samoubistava među osobama sa sluhom, zbog neizdržljivih obostranih falševa Neše i Jece, u to vreme čini mi se Karić.

I tu se mnogi čuđaše i kršćaše i rukama i nogama…

Koalicioni partneri 1992. Vesna i Marijan bez petla, Foto: Agencije

Inače, Marijan je sa svojom strankom bio u koaliciji i sa Vesnom Pešić i Građanskim savezom Srbije za izbore 1992., te u koaliciji sa DEPOS-om za izbore 1993. godine. Na žalost, oba puta Marijan Rističević nije uspeo da dobije poslaničko mesto u Skupštini Srbije.

No, naš Marijan ne gubi nadu i veru i nastavlja dalje, siguran u to da svojim doslednim političkim delovanjem može doprineti boljitku Srbije. Samo, tada još niko nije shvatao kolko je Srbiji potreban Marijan.

Uporan u nameri da ubedi Srbiju da joj je neophodan, Marijan 2003. pravi koaliciju sa strankom pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, te sa Pelevićem i Palmom učestvuje na izborima te godine. No, opet za Marijana – mućak! Ništa od ulaska u Skupštinu.

Marijan ne odustaje. Sa Vukom Daninim Draškovićem sklapa dogovor 2007. i izlazi na izbore na listi SPO.

Likovi iz još jedne nesrećne epizode tada neshvaćenog Marijana, Foto: Agencije

Na žalost, Srbija ni tada nije prepoznala svu Marijanovu veličinu i širinu. Opet mućak i opet bez poslaničkog mandata.

Čuđahu se mnogi šta se zbiva pod ovim bijelim dunjalukom…

U međuvremenu se Marijan vucarao po nekim sumnjivim objektima koje nazivaju „Farma“, spavao po štalama, družio se sa raznoraznim osobama nedefinisanog pola, a sve da bi proširio svoje vidike i stekao što više znanja i mudrosti, jer je duboko u sebi znao da će se pojaviti čevek koji će prepoznati njegovu dragocenost.

Marijan u pobedonosnom jurišu na Beograd, Foto: Agencije

Samo da napomenem da je u međuvremenu Marijan povremeno šetao magarca i vozio traktor po centru Beogradu, te učestvovao na nekoliko predsedničkih izbora, da l’ s magarcem il’ bez njega, ne sećam se.

A onda se pojavio čevek koji je prepoznao sav Marijanov potencijal. Beše to Aleksandar Vučić sa kojim Marijan pravi koaliciju za izbore 2012. godine.

 

Mnogi poverovaše u čuda i debelo se zajebaše…

 

I ta zajednica traje od 2012. do dan danas i na svakim izborima potvrđuje da je napokon Srbija prepoznala pravog čoveka za sebe i dobila ono što zaslužuje – Marijana bez magarca Rističevića.

Aleksandar Vučić i Marijan Rističević u udruženom humanitarnom poduhvatu spašavanja Srbije, Foto: Agencije

Šta je bilo sa magarcem, ne znam. Ni  o Bokiju 13 ništa ne znam, jedino povremeno čujem da Vendi peva po vašarima u okolini Marijanovog prebivališta.

Na kraju, još jedan primer Marijanove veličine i spremnosti da zarad dobrobiti građana Srbije „pojede sva govna što je izasrao“, te da su čuda Marijanova neviđena, i da je sam Marijan čudo neviđeno.

Marijan jednom izjavi:

„Lezbejke su najopasnije, zbog toga što su najkrivlje za pad nataliteta. Za razliku od pedera koji jesu zlo, ali ne ugrožavaju natalitet, lezbejke bih sudski gonio.“

I posle toga Marijan učini svoje poslednje čudo i i umesto da je sudski goni on glasaše da Ana Brnabić postane predsednik Vlade Srbije.

Ana je Marijanu oprostila tu izjavu i kao u bajci, nastaviše da žive i vladaju u međusobnom poštovanju i ljubavi, ispraćajući i mašući nezahvalnicima koji napuštaju, nekad lepu Srbiju.

Jutarnji GLASnik/ M. A. M.

Ostavite komentar