HUMOR I SATIRA ISTORIJA

Istina i istorija – Snajka, zagore ti pita!

Istina i istorija

Foto: Nikola Radovanović

Jovanka Orleanka:

Verovatno dokona usedelica, frustrirana jer se nije udala, potencijalno i lezbača, koja je imala šizofrene napade i htela da ispadne pametnija i sposobnija od svih.

Ustvari, mlada žena, idealista ,koja je htela da preduzme nešto za svoju zemlju.

Elizabeta Prva:

Ružna frustrirana usedelica, koja čak možda i nije bila žensko, jer otkud bi žensko moglo biti tako sposoban državnik i vojskovođa ili je bila nakaza ili mozda i gej, okupljala oko sebe lepe i mlade plemiće.

Ustvari vrlo sposobna i obrazovana žena, odličan političar, taktičar i vojskovođa, mnogo doprinela svojoj zemlji.

Katarina Velika:

Lukava Švabica, koja je promenila veru i ubila jadnog muža, koji ni slučajno nije bio dileja, samo da bi mogla okolo da se unterhaltuje sa oficirima i radi kako joj volja.

Ustvari, vrlo sposobna vladarka koja je mnogo pomogla narodu zemlje kojom je vladala.

Marija Terezija:

Debela krava, izrađala čopor dečurlije, pitanje da li su sva bila muževljeva, nije ni trebala biti carica, ali otac nije imao sina ,pa se trefilo tako.

Ustvari, jedna od najvećih i najsposobnijih vladarki u Evropi ikad.

Napoleon:

Veliki vojskovođa, ambiciozan, hrabar, uporan, nepokolebljiv.

Ustvari, iskompleksirana budala, koja je patila od kompleksa zbog niskog rasta i jedne tanje ruke, bolesno ambiciozan, sam sebe krunisao ni za šta, spavao po dva sata, ostatak vremena diktirao sekretaru svoje tripove.

Henri VIII:

Jedan od najvećih vladara Engleske, lep, otmen, obožavao sportove, vodio svoju zemlju u pravom smeru, oslobodio se pritiska Vatikana i pape.

Ustvari, bolesni psihopata, najverovatnije pedofil, nista nije radio po cele dane osim sto je jeo, pio i smišljao koga da obezglavi.

Kralj Milutin:

Dobrotvor, svetac, graditelj crkvi, počeo proširivanje države, lep, moćan, hrabar, plemenit, skroman.

Ustvari karijerista, menjao žene česce nego donji veš, potvrđeni pedofil.

Aleksandar Makendonski:

Prelepi antički heroj, sa idejom o ujedinjenju celog sveta, jednakosti, ljubavi između naroda, prerano umrli vladar koji je još toliko toga mogao…

Ustvari, vrlo razvratan biseksualac, napravio opštu frku i zbrku, koju je ostavio nerešenu, alav i bez ikakvog osećaja za meru i granicu, tipično zakasneli pubertet.

Marko Kraljevic:

Najveći heroj svih vremena, osvetlao obraz svog naroda kad je god i gde je god to mogao.

Ustvari obični paticvrk, koji je znao da se uvuče i uljigavi i izbegne frku kad je god je to bilo moguće, prvi primio vazalstvo i na pametnu pamet mu nije padalo da se zavađa sa velikim silama.

Pa ti budi žena… snajka, zagore ti pita!

Piše: M. E. P.

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar