HUMOR I SATIRA

Vučić posredovanjem Milomira Marića od Milana Tarota dobija savet koga za premijera?

ZBOG VELIKOG BROJA ČITALACA KOJI SU OVAJ TEKST BUKVALNO SHVATILI, MORAMO DA NAPOMENEMO DA JE TEKST SATIRIČNOG KARAKTERA I NALAZI SE U RUBRICI „SATIRA I HUMOR“. ZA SVA DALJA OBJAŠNJENJA OBRATITI SE UČITELJU IZ OSNOVNE ŠKOLE. 

Nadaleko poznati vidovnjak i humanista Milan Tarot ušao je danas u obrazovnu rijaliti emisiju na TV Happy, „Parovi“.

Začuđeni tim Milanovim potezom, čim smo saznali, pokušali smo da stupimo u kontakt s njim, ali je bilo kasno, Milan je već ušao u rijaliti.

Neverovatnu priču o tome kako i zašto je Milan ušao u „Parove“, saznali smo od njegovog prijatelja, koji želi da ostane anoniman.

Priča ide ovako:

„Aleksandar Vučić već danima pokušava od svojih najbližih saradnika da dobije predlog ili savet koga da postavi za premijera. Međutim, svaki pokušaj je bio bezuspešan. Uvek su odgovori što iz straha, što iz opčinjenosti, a zlobnici bi rekli i zbog poltronstva, bili isti:

– „Gospodaru, Vas niko ne može zameniti, zadržite obe funkcije.“

– „Aleksandre, ukini tu funkciju, proglasi se za cara.“

– „Aleče, nedaj to nikome, zabiće ti nož u leđa…“ I tako u nedeogled.

Nedavno, ispijajući kafu sa Milomirom Marićem i gledajući u šolju, pitao je i njega za savet.

Marić u šolji nije mogao da nađe odgovor, te je telefonirao Vesni Rivas i upitao je za njeno mišljenje.

Posle dvadesetominutnog gledanja u karte, Vesnin odgovor je bio:

– „Maca Diskrecija! Em je mlada, em je popularna, ima dovoljno radnog iskustva na sličnim poslovima, a i žena je, pa se uklapa u Aleksandrovu težnju da bude prvi u istoriji u svemu. Tako bi bio prvi u srpskoj istoriji, koji je predložio da žena bude premijer.“

Oduševljenje ovim kadrovskim rešenjem se pretvorilo u očajanje kad su saznali da Maca nema srpsko državljanstvo, već državljanstvo BiH.

Maca tuguje zbog propuštene prilike

Međutim, Milomir Marić, ne bi bio perjanica našeg istraživačkog novinarstva, da ne ume da nađe izlaz iz svake neprilike. Sinula mu je ideja koju je predložio izabranom predsedniku:

– „Slušaj Aco, jedini izlaz je Milan Tarot, samo on može svojom vidovitošću da pronađe pravog premijera za tebe, a što je dobro za tebe, dobro je i za mene, a i za Srbiju. Nego, on je podržavao onog čupavog iz Mladenovca i tebe nešto baš ne miriše, pa ću ja na drugi način da izvučem to od njega. Idem ja da završim to, a ti odmori malo, evo već je 4 sata, a ustaješ u 5.“

Marić se odmah uputio ka dvorcu Milana Tarota i preko reda, plačući i vičući da je stvar hitna, uspeo da ga Milan primi i sasluša.

I tu je Marić pričom kako je u „Parovima“ haos, da je ušao zao duh u ukućane, da se plaši  da postoje polne bolesti kod nekih, te da mogu da se prošire i van kuće, pronašao slabu tačku kod Milana, znajući koliki je Milan humanista i da neće moći da izdrži, a da ne prihvati poziv da uđe u „Parove“ i svojim magijama spasi posrnule. Milan je sa gnušanjem odbio bilo kakav honorar.

I sad sledi ono glavno, Milan Tarot će neprestano biti pokriven kamerama koje će lično Milomir Marić danonoćno nadgledati i u trenutku kad u nekoj od svojih seansi Milan padne u trans, jedan od potplaćenih ukućana postaviće mu to najvažnije pitanje:

“ Koga Aca da predloži za premijera, a da ga taj ne zajebe posle?“

Milan će u transu dati odgovor i tako će Srbija dobiti novog premijera, novu vladu i sa novim predsednikom krenuti u kosmičku budućnost.“

Eto, to je priča Milanovog prijatelja, a mi smo u nedoumici, da li da mu verujemo ili ne.

Odgovor da li je priča tačna ćemo saznati ili od Milana kad izađe iz Parova ili od izabranog predsednika, kad imenuje mandatara.

Jutarnji GLASnik/ M. A. M.

 

Ostavite komentar