GLASNIKOV MAGAZIN

Ko će naslediti Hjua Granta u „Četiri venčanja i sahrana“?

ČUVENA romantična drama Majkla Njuela „Četiri venčanja i sahrana“ uskoro se seli na mali ekran. Priča o šarmantnom 32-godišnjem Čarlsu i njegovoj potrazi za „onom pravom“ postaje TV serija, a poznata glumica i autorka popularnog sitkoma The Mindy Project Mindi Kejling preuzela je ulogu izvršnog producenta i scenariste ovog jednočasovnog formata, koji će premijeru doživeti na TV mreži Hulu.
Foto: Screenshot/ Youtube

Pored tamnopute Amerikanke, novu seriju produciraće Met Vorbarton („Simpsonovi“, „Zajednica“, The Mindy Project), Ričard Kertis, scenarista originalnog projekta iz 1994, zatim Džonatan Prins (glumac u seriji Mr. Merlin i tinejdžerskom filmu „Privatna škola“ iz 1983), Hauard Klajn, kao i Tim Bevan i Erik Felner, producenti „Dnevnika Bridžit Džouns“.

Strani mediji pišu da Kejlingova i Vorbarton trenutno pripremaju dva scenarija, a po uzoru na originalni format, serija će pratiti grupu prijatelja kroz različite događaje. Ipak, i dalje nema informacija o tome kad će projekat početi da se prikazuje i ko će činiti glumačku ekipu.

Film „Četiri venčanja i sahrana“ prikazuje mladog neženju Čarlsa kome nikako da se posreći da stane na „ludi kamen“. Međutim, sasvim iznenada sudbina mu „namešta“ susret u crkvi sa lepoticom Keri. Iako je svim silama pokušavao da se ne zaljubi, njegovo srce nije ostalo imuno na ovu neobičnu Amerikanku. Međutim, Čarlsova simpatija se obećala drugom. Ali kao što ljubav dolazi kad joj se najmanje nadamo, tako ni prsten na ruci ove dame nije prepreka da se emocije rasplamsaju.

Zanimljivo je da je zahvaljujući ovom filmu Hju Grant postao svetska zvezda. Za glavnu rolu borio se na audiciji sa još 70 kandidata, a kad je pred kamerama pokazao šta sve ume, automatski je obezbedio uloge u blokbasterima „Ja u ljubav verujem“ (1999) i „U stvari ljubav“ (2003).

Godine 2008. „Četiri venčanja i sahrana“, u kome su igrali i Endi Mekdauel, Kristin Skot Tomas, Sajmon Kelou, Džon Hana, Rouen Atkinson.., proglašen je za najbolje britansko ostvarenje svih vremena. Ovenčan je brojnim nagradama, među kojima je Zlatni globus za najboljeg glumaca pripao Grantu, a 1995. film je nominovan za Oskar.

Izvor: Novosti

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar