HRONIKA LJUBIMAC

Da li je vučica iz Mirjeva žrtva mafije i trgovine divljim zaštićenim vrstama?

Prema objavama medija i informacijama na internet portalima, u Mirjevu je pronadjena vučica, koja je šetala ulicama, koja je uhvaćena , odvedena u veterinu beograd, a odatle u Beo zoo vrt, gde je za sada dobila „čitav kavez“.

Printscreen

Predpostavlja se i da je vučica skotna, da ima oko 9 godina, a veterinari koji su je videli tvrde da je pitoma.

Na fejsbuku se šire razne informacije, ali prava istina polako počinje da izranja, a kockice ove neobične priče počinju da se uklapaju.

Po svim informacijama vučica jeste odrasla u kući, ali ne i sama, kao jadna mala bebica vuka, na koju se smilovala osećajna duša, već se osnovano sumnja i kao žrtva štanceraja, i to zakonom zaštićene vrste, koju je protivzakonito držati u privatnom vlasništvu.

Nepojavljivanje i neistupanje vlasnice, ovim tvrdnjama ide u prilog.

A da jadnica, nije pobegla, i da su je oni koji su je tražili da je vrate vlasnici, našli , za ovo se nikada ne bi saznalo. A po njihovim navodima na fejsbuku, pobegla su još dva psa ili dva vuka ili dva takozvana Češka vučja psa, što ustvari i jeste mešavina vuka i psa, veštačke rase koja je stvorena, sa namerom u Čehoslovačkoj (link), gde se neki bolesni um igrao boga, ali ta dva su nađena i vraćena vlasnici.

Češki vučji pas, Foto: Wikipedia

Vučica je pobegla iz odgajivačnice pasa. I to šar planinaca. O tome je pisao Kurir u tekstovima OVDE i OVDE.

Foto: Screenshot/ Kurir tv

Da li je tu držana iz ljubavi, saosećanja ili zbog profita? I šta se sve krije iza zatvorenih vrata?
Odakle mala beba vuka u centru grada, u kome raste? Kako se tu našla?
Kako je moguće da veterinar koji kontroliše ovu odgajivačnicu ne zna za ovaj slučaj? I da li je uopšte iko kontroliše? Da li je to registrovana odgajivačnica? Ili jedna od onih, mnogih kojima je dovoljno biti u KSS,pa da mogu da rade šta hoće?

I da li je dobro da se vučica vrati na takvo mesto? A ako ne, kuda? Da li će ovo jadno biće, ničim krivo, završiti svoj nesrećni život u memli Beo Zoo vrta, na cementu, u kavezu 2 sa 2, ili postoji bolje rešenje?

I koliko uopšte koštaju mali vučići na crnom tržištu ? A takozvani Češki vučji psi? Mnogo pitanja, a žrtva, jadna vučica. I koliko je još takvih mučenika ?

Autor teksta: KOALICIJA ZA ŽIVOT NO KILL COALITION

Ostavite komentar