LJUBIMAC

Naučite psa da ne moli za hranu tokom vašeg obroka

Većina vlasnika pasa se susreće sa ovim problemom… Dok uživamo u obroku sa porodicom i prijateljima, naš pas čeka ispod stola koji komadić hrane. Pročitajte kako jednostavnom metodom da rešite ovaj problem…

Mnogi štenci koje lako motiviše hrana verovatno će početi da sede ispod stola za vreme obroka nadajući se kom zalogaju. Problem se produbljuje kada im dajemo hranu i time pospešujemo ponašanje.

Međutim, problem nije nerešiv. Sve što treba da uradite jeste da pratite sledeće korake…

Prvo, stavite ćebe ili udoban krevetić za psa blizu stola, a na sto postavite nekoliko poslastica. Udaljite se nekoliko koraka od ćebeta i recite psu da ode na mesto i bacite mu poslasticu na krevetić. Pas će najverovatnije potrčati za poslasticom, a kada to uradi recite mu da legne.

Zatim, sedite za sto. Ako pas ustane sa mesta, vratite ga nazad na mesto istom metodom prethodno objašnjenom. U početku će vaš obrok često biti prekinut kako biste vratili psa na mesto, ali busite uporni i strpljivi. Svaki put kada pas priđe stolu, vratite ga na mesto uz poslasticu.

Sledeći korak jeste da tražite psu da ostane na mestu dve sekunde pre nego što mu bacite poslasticu. Nastavite da produžavate vreme pre nego što psa nagradite poslasticom za dobro ponašanje, a vi ćete uskoro moći da završite obrok na miru.

Izvor: Životinje.rs

Ostavite komentar