U Kupinovu držao nelegalno zmije, ujela ga zvečarka
GRADOVI LJUBIMAC

U Kupinovu držao nelegalno zmije, ujela ga zvečarka

U Kupinovu držao nelegalno zmije, ujela ga zvečarka

Zmija otrovnica zvečarka ujela je čoveka u Kupinovu. Čovek ju je nelegalno držao u kući sa još jednom otrovnicom, tarantulom i škorpijom.

To saznaje InfoNet Vojvodina.

U kući je živeo sa sedmogodišnjom ćerkom. Incident se dogodio u ponedeljak, a vlasnik zmije odmah je prevezen u Klinički centar Srbije i smešten je na Klinici za infektivne bolesti.

Njegovo zdravstveno stanje za sada je stabilno, ali još nije poznato kakve će posledice ujed zvečarke ostaviti na njegovo zdravlje. Najviše zabrinjava činjenica što u Srbiji ne postoji protivotrov za ujed ove zmije, potvrđeno je InfoNetu.

Žitelj Kupinova, koji živi sa sedmogodišnjom ćerkom, držao je u dnevnoj sobi, u starom drvenom ormanu dve zmije otrovnice, duže vreme.

Odmah nakon incidenta, vlasnik zmija prevezen je u Klinički centar Srbije, a njegov otac odveo je sedmogodišnju unuku iz kuće kako i ona ne bi bila u opasnosti.

Ubrzo se oko kuće u kojoj je njihov komšija držao zmije otrovnice, okupilo dvadesetak meštana Kupinova, vidno zabrinuti. Odmah su obaveštena policija i veterinarska inspekcija, a nadležni su obe zmije izneli iz kuće.

Čovek koji je držao zmije nadležnima, kako saznajemo, nije hteo da otkrije gde je i od koga kupio zmije. Otkrio je jedino da je jedna zmija koštala oko stotinu evra.

Upitan da li je kupio i protivotrov, rekao je “da nije, jer nije imao 400 evra da plati”.

Još nije utvrđeno o kojoj vrsti zmija otrovnica je reč, a to bi trebalo da utvrde herpetolozi. Ono što jeste sigurno to je da nisu u pitanju zelene mambe, što je bila prva pretpostavka.

Kako saznaje portal, zmije se sada nalaze u beogradskom zoološkom vrtu, bezbedno su smeštene, pod stalnim video-nadzorom. Biće pronađeno trajno rešenje za njihov smeštaj, jer ni u jednom zoo-vrtu u Srbiji ne postoje uslovi za držanje ove vrste zmija otrovnica, pre svega ne postoji protivotrov, saznaje InfoNet Vojvodina.

“Reč je o izuzetno retkim pustinjskim životinjama i gotovo je neverovatno kako je čovek uspeo da ih drži u kućnim uslovima”, kaže sagovornik InfoNeta. Saznajemo da su uslovi u kojima je čovek držao zvečarke prilično neugledni.

“Sudeći po onome što smo videli, pravo je čudo da se ovako nešto i ranije nije dogodilo”, kaže izvor InfoNeta, koji je bio prisutan dok su nadležni uklanjali zmije, posle incidenta.

Izvor: B92

One Reply to “U Kupinovu držao nelegalno zmije, ujela ga zvečarka

  1. Krajnje je vreme da se ZABRANI posedovanje SVIH „EGZOTIČNIH“ životinja u Srbiji. Zbog pojedinih debila i, nesposobnosti države i njenih organa mogu u Srbiji da se namnože opasne invazione životinje kojih NIKADA nije bilo. Svedoci smo prisustva insekata koji nisu bili na ovom tlu.

Ostavite komentar