LJUBIMAC

Vučica uhvaćena u Mirijevu je zapravo ljubimac, Coka, odrasla u krevetu

Vučica, pronađena u naselju Mirijevo, dobila je u beogradskom Zoološkom vrtu poseban kavez i u zadovoljavajućem je stanju

Juče je u svim medijima odjeknula vest da je u beogradskom naselju Mirijevo pronađena vučica. Meštani naselja bili su vidno uplašeni i zabrinuti za svoju bezbednost.

Niko još uvek ne može sa sigurnošću da kaže odakle je došla, a na to pitanje odgovor bi mogla da da istraga MUP-a koja je u toku. Veterinari kažu da vučica nije agresivna, a trenutno se nalazi u prostorijama “ Veterine Beograd“.

Ženka koja je, kako se navodi, prešla dugačak put, svoje novo stanište imaće u Beogradskom zoološkom vrtu.

Međutim, na društvenim mrežama pojavile su se informacije o tome kako je ova nesrećna životinja dospela na ulicu. Takođe, navodi se da Coka ima svog vlasnika, i da borba za njen povratak kući tek predstoji.

Podsećamo, brojne teorije koje su se pojavile na društvenim mrežama, ali i u nekim medijima, nisu tačne, podsećaju u Veterini Beograd. Ono što je unelo paniku među Beograđane je bila lažna informacija da je vučica rastrgla neke pse i da se ponašala vrlo agresivno, a ona je, sudeći po slikama, prava divna maza.

VUČICA DOBILA KAVEZ U ZOO VRTU

Vučica, pronađena u naselju Mirijevo, dobila je u beogradskom Zoološkom vrtu poseban kavez i u zadovoljavajućem je stanju.

Veterinar Jožef Ezved je rekao da ona ima oko osam godina i da je u zadovoljavajućem stanju kao i da je u planu da se urade kliničke pretrage i vakcinacija protiv besnila.

„Ako još nije i trajno obeležena, dobiće čip i uradićemo hematološke analize kako bismo utvrdili njeno opšte stanje i da li treba da se leči“, rekao je Ezved.

„Ja sam više nego ubeđen da je bila ljubimac jer se divlji vuk ne bi ovako ponašao, pobegao bi. Ona je dugo bila u blizini ljudi koji su učestvovali u akciji hvatanja i nije pokazivala znakove agresivnosti“, rekao je veterinar za RTS.

Još uvek se ne zna odakle je stigla i kako je završila na ulicama Beograda ta evropska siva vučica.

Vučica je bila mirna prilikom hvatanja, što može da ukazuje da je bila nečiji kućni ljubimac.

Izvor: Tanjug/Novosti online

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar