GLASNIKOV MAGAZIN

Motocikli koji će spasiti Harley-Davidson?

Motocikli koji će spasiti Harley-Davidson?

Slavni američki proizvođač motocikala se nalazi u teškoj situaciji koju pokušava da prebrodi novom poslovnom politikom koja podrazumeva i neke radikalne poteze.

Pan America / Foto: Harley-Davidson

Harley je u svom poslovnom planu rasta za 2020. godinu definisao smernice razvoja kompanije kojima će nastojati da privuče nove mlađe kupce i da poboljša prodaju. Da mu finansije ne stoje baš najbolje je već poznato, kao i to da lek za takvu situaciju predstvlja povećanje prihoda.

Harley će to pokušati da ostvari bitkama na oba fronta. S jedne strane nastojaće da svoje proizvode učini dostupnijima kroz prilagodljiviju mrežu distributera. A to znači da će se, ako se pokaže opravdanim, čuveni motociki prodavati i u šoping centrima.

Streetfighter / Foto: Harley-Davidson

Kada je pristupačnost u pitanju, Harley uvodi novu platformu i spušta lestvicu do 500 ccm. To znači da će tri nova motocikla nastati na jednoj osnovi, i to touring, cruiser i naked.

Inženjerski gledano, to ima brojna ograničenja, ali će tek praksa moći da pokaže koliko će takav projekt razvoja motocikala različite namene na istoj osnovi moći da pokaže kvalitet.

LiveWire / Foto: Harley-Davidson

Harley-Davidson će nove modele Streetfighter, Custom i Pan America na puteve izvesti, najverovatnije, za nešto više od godinu dana.

Nedavno se pojavila i informacija da bi slavni proizvođač u saradnji sa svojim azijskim partnerom trebalo da pokrene proizvodnju još manjih motocikala sa motorima zapremine 250 ccm. Nije poznato da li je u pitanju samo rebrendiranje, ali se mnogi nadaju da će ti motocikli ostati u Aziji.

Ni električni model LiveWire nije šala. Do 2022. godine u ponudi Harley-Davidson će se naći tri, ako ne i četiri električna motocikla.

Izvor: B92

Ostavite komentar