MUZIKA

Dokumentarac o muzičarima koji stvaraju hitove, a niko za njih ne zna

Dokumentarac Frena Strajna govori o nepoznatim muzičarima koji su napravili neke od najvećih hitova na svetu.

Foto: Screenshot/ Youtube
„Hired Gun“ Fren Strajna predstavlja instrumentaliste koji su svirali sve – od hevi metala do Diznijeve pop muzike za decu, ali vrlo malo predstavlja lične momente svojih subjekata. Kao rezultat toga, dobijaju se male mudrosti likova koji govore o preživljavanju u izazovnoj muzičkoj industriji, prenosi bosonoga.com.
Ovi umetnici su svirali sa muzičkim legendama kao što su Elis Kuper, Rob Zombi, Bili Džoel, Pink, Ozi Ozborn, Majkl Džekson, Metalika, Bon Džovi i mnogi drugi.
„Hired Gun“ je i priča o muzičkim talentima odgovornim za najpoznatije instrumentalne solaže na svetu, koji su išli na turneje sa muzičkim legendama. Ova zajednica unajmljenih muzičara živi i diše muziku, a u ovom inspirativnom dokumentarcu njeni članovi prvi put dele svoje neverovatne priče i ekskluzivne muzičke performanse sa svetom.
Ovi unajmljeni muzičari su usavršili svoj zanat, nastupali na najvećim binama i učestvovali u snimanjima vrhunskih albuma, ali su retko kada dobili potvrdu za svoj rad. Film detaljno opisuje sjajne i užasne strane života na turneji, zahtevne koncerte i predanost koja je potrebna da se svira rame uz rame sa najvećim ikonama rok muzike.
Film je od 1. avgusta dostupan na brojnim platformama, a ispod možete da pogledate zvanični trejler.
Autor: Bosonoga.com
Izvor: 021

Ostavite komentar