MUZIKA

Dve decenije od smrti Frenka Sinatre

Dvadeset godina od smrti Frenka Sinatra, njegova muzika je i dalje popularna posebno sada na internetu gde je 4,8 miliona ljudi slušalo njegove čuvene pesme na sajtu Spotify, preneli su lokalni mediji u SAD.

Screenshot

Iako godišnjica njegove smrti neće biti obeležena suviše pompezno, kako je preneo čikaški list Suntajm, Sinatrin saradnik Eliot Vajsman objavio je knjigu o čuvenom glumcu i pevaču „The Way It Was: My Life with Frank Sinatra“.

Vajsman u knjizi opisuje razne anegdote o Sinatri iza kulisa, navodeći da pevač nije nikada pio alkohol pre nastupa već čaj s limunom i da nije voleo dugu vožnju, jer su hoteli u gradovima gde je nastupao uvek bili u blizini aerodroma.

Saradnik koji u knjizi opisuje 20 poslednjih godina života Sinatre, rekao je da je bio vrlo dosledan i da je uvek govorio ono što zaista misli.

Takođe kruže priče da Sinatra nije voleo žene koje mnogo piju alkohol, puše i stavljaju previše parfema. Njegovi prijatelji su ranije rekli da nije bio toliko veliki ljubitelj provoda i kako su prenosili mediji i da je večeri voleo da provodi uz knjigu.

Sinatra (1915-1998) bio je otelotvorenje američkog „šoumena“ ali i kontroverzna ličnost van scene.

Sin italijanskog emigranta počinje kao mladić da se bavi muzikom. Postepeno niže uspehe i privlači milione devojaka. Međutim, procvat rokenrola zadaje ozbiljan uradac Sinatrinoj muzičkoj karijeri.

Sinatra tada kreće u filmske vode i dobija ulogu u filmu „Odavde do večnosti“, za koju dobija Oskara za najbolju sporednu ulogu 1953. godine.

Od tada se paralelno bavi glumom i pevanjem. Snimio je stotinak albuma i glumio u 58 filmskih ostvarenja.

Sinatra je bio u centru medijske pažnje zbog ljubavnih avantura, veza s mafijom i sklonosti prema alkolholu.

Izvor: Beta/ N1

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar