MUZIKA

Lačni Franc kao novogodišnji poklon Beograđanima (VIDEO)

Legendarni slovenački bend Lačni Franc održaće 22.decembra veliki koncert u beogradskom Domu omladine. Biće to novogodišnji poklon Zorana Predina i ekipe fanovima u Srbiji, a ujedno i promocija njihovog poslednjeg albuma „Svako dobro“.
Foto: Screenshot/ Youtube

Osim novih pesama, koje je nahvalila kritika u svim ex Yu državama, publika će uživati i u starim dobrim hitovima poput „Naj ti poljub nariše usnice“, „Ne mi dihat za ovratnik“, „Praslovan“, „Na svoji strani“, „Čakaj me“, “Zarjavele trobente” , “Tisoč modrobelih rožic”, „Vaterpolist“ i dr.

Iz benda najavljuju da će im se na bini te noći priključiti i nekoliko njihovih poznatih beogradskih prijatelja iz sveta rokenrola i glume, a najviše se očekuje od Ramba Amadeusa i Sergeja Trifunovića, koji je već nastupao sa “Lačnim” na njihovim beogradskim koncertima.

Osnovani u Mariboru sada već davne 1979.godine „Lačni Franzi“ su odmah po pojavljivanju izazvali pažnju crnohumornim, politički osvešćenim, ali i ljubavnim temama. Stihovi Zorana Predina prožeti satirom i ironijom nagoveštavali su ono što će se deceniju kasnije desiti sa Jugoslavijom, što nije naišlo na odobravanje političkih moćnika i kulturnih aparatčika u komunističkom sistemu.

Nakon 11 objavljenih izdanja bend prestaje sa radom te ratne 1994., a Predin godinama kasnije nastavlja sa solo karijerom, u kojoj je zapažena ostala pesma „Kosa boje srebra“ – posvećena njegovoj platonskoj ljubavi, nikad prežaljenoj klavijaturistkinji EKV Margiti Stefanović. Godine 2014. on okuplja neke nove mlade snage sa kojima kreće da svira ali i komponuje, što za rezultat ima album „Svako dobro“(2016), na kome se nalaze nove verzije nekoliko starih stvari, ali i sedam kompletno novih autorskih pesama.

Oni koji su imali prilike da čuju Lačni Franc u novoj postavi kažu da zvuče puno žešće od one originalne, a svaki koncert završava se akustičnim gitarama i horskim pevanjem sa obožavaocima.

Ulaznice od 1.300 dinara

Karte za koncert po ceni od 1.300 dinara (1.600 na dan koncerta) mogu se naći u prodaji u svim ekspoziturama Eventima, kao i na sajtu www.eventim.rs

Izvor: Danas

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar