MUZIKA

Mima Šijački – LAVICA

Sedim u jednom beogradskom kafiću sa vrlo neobičnom ženom, pevačicom Jasminom Mimom Šijački.

Foto: Privatna arhiva

Gotovo eksplozivna energija izbija iz svake njene reči, svakog pokreta, ispija kafu i priča slike iz svog bogatog muzičko – bračnog života, sa suprugom Jugoslavom, klaijaturistom , takođe vrsnim pevačem.

“Muzika je moj život od 17. godine. Tada sam sa Oliverom  Dragojevićem nastupala  po morskim terasama. Oduvek sam znala da ću se baviti ovim poslom, kako tada , tako i sada, kada sam presrećna mama i baka.”

“Vaša popularnost je izgleda dostigla vrhunac tek sada, nakon osvojenog drugog mesta u popularnom serijalu “Nikad nije kasno “? Da li je slava mogla stići i ranije?

“Čini mi se da  sam sada najzadovoljnija, čak i više nego ranije, jer me je publika odabrala, a publiku ne možete prevariti nikakvim haljinama , doterivanjem… U tom takmičenju sam doživela samo lepe stvari. Veliku zahvalnost dugujem celoj organizaciji, produkciji, imam veliku posećenost na drustvenim mrežama, promovišem novu pesmu, pravi letnji hit u skladu sa mojim temperamentom. Zaista veliku zahvalnost dugujem Grand produkciji , svim kolegama i prijateljima na podršci”

 “Živite van Beograda, daleko od gradske buke. Bavite se svojom porodicom ,baštom i cvećem, ali kada ste na sceni, pretvarate se u zvezdu koja je dostojna brodvejskih pozornica ?”

“Hvala Vam! Jeste, preobraženje dolazi iz mog bića čim počne prvi takt, jer ja se doslovno uživljavam u svaki ton, svaku reč, što nije bas lako, jer pevam i na engleskom, grčkom, španskom, kao i naravno sve naše domaće pop-rok hitove. Volimo džez puno, evergrin, ali smo prilagodljivi svakoj publici, što je takmičenje i pokazalo, jer mi čestitaju  vrlo mladi, kao i  moja , da kažem srednja generacija”.

Foto: Privatna arhiva

„Ko želi da nas angažuje, može vrlo lako preko društvene mreže  linkedin, jer ja stvarno ne stižem time da se bavim“- sa širokim osmehom zaključuje Mima.

Za kraj razgovora, obećala mi je uživo pevanje, jer su bračni par Šijački za leto pripremili i prilagodili poseban muzički program, kako za domaće, tako i strane goste.

Autor: Natalija Vojimirović

 

Ostavite komentar