MUZIKA VIDEO GLASNIK

Nevena Račić: Stvar u koju sam oduvek bila zaljubljena do ušiju

Nevena Račić je diplomirala klavir na FMU u Beogradu u klasi prof. Branka Penčića.

Foto: Privatna arhiva

Tokom školovanja i studija osvajala je nagrade i učestvovala na mnogobrojnim festivalima kao solista i kamerni muzičar.

Držala je koncerte u Beogradu: Kolarčeva zadužbina, galerija ”Progres”, galerija ”SANU”, galerija ”Artget”.

Širom Srbije:  Kulturni centar Pančevo, Zamak kulture u Vrnjačkoj Banji, pozorište ‘’Sterija’’ u Vršcu, u Kragujevcu, Lazarevcu, Smederevu, Zrenjaninu, Kovinu, nastup na festivalu “Sarajevska zima” u Sarajevu.

Studirala je solo-pevanje u klasi operske dive Radmile Bakočević i bila član operskog studija u Narodnom Pozorištu u Beogradu.

Pored klasične, Nevena se bavi i džez muzikom. Sa sastavom “Young Music Caravan” nastupala je  u Nemačkoj, Poljskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Srbiji, Hrvatskoj i Austriji, na džez festivalu Nišvill, Jazz Festival Saalfelden u Austriji i Bansko Jazz Fest u Bugarskoj.

Foto: Privatna arhiva

Nastupa sa brojnim našim jazz muzičarima po klubovima.

Provela je svirajući više meseci u Austriji.

U saradnji sa rediteljem Ljubišom Ristićem radila je muziku za predstave “Troil i Kresida” u Makedonskom Narodnom Teatru u Skopju, “Konzulska vremena” u Zvezdara Teatru u Beogradu.

Nedavno je na Fejsbuku postavila svoju maestralnu obradu kompozicije Ričarda Rodžersa iz mjuzikla „Sound of music“ i o tome napisala:

Bio jednom jedan Bog na zemlji koji se zvao Richard Rodgers. On je komponovao sledeću stvar u koju sam ja oduvek bila zaljubljena do ušiju.

Ta pesma je prvi put ugledala svetlost dana u mjuziklu „Sound of music“, a posle toga je doživela 1000 obrada od strane raznih umetnika, što je mene inspirisalo da ja napravim svoju. Srđan Branković mi je pomogao u tome tako što je sve to snimio.

Ladies and gentlemen this is one of My Favorite Things!

Uživajte:

 

Izvor: belgradeinfo.com, nevenaracic.com, Fejsbuk/ Nevena Racic

Priredio Jutarnji GLASnik/ M. A. M.
.

 

Ostavite komentar