MUZIKA VESTI

Počeo Exit: Brnabić sa devojkom, Vučević, Sergej Polunjin, Frajle…

Spektakularnim plesnim performansom, koji je predvodio Sergej Polunjin, jedna od vodećih svetskih baletskih zvezda uz pratnju gudačkog orkestra, Almazijan simfonije i kombinacijom čuvenih svetskih hitova, u četvrtak uveče oko 23 časa, svečano je otvoren ovogodišnji festival Egzit na kojem će do nedelje, 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi na 40 bina i zona da se predstave najpopularniji hitmejkeri sa svih meridijana..

Kapije Petrovaradinske tvrđave otvorene su u četvrtak uveče u 19 časova a prve posetioce dočćekao je lagani ritam rege zvuka sa „Venti Vandada pozitivnog rege stejdža“, čime je, zapravo, počeo ovogodišnji Egzit.

„Mejn stejdž“ su u 20 časova otvorile domaće snage, novosadske „Frajle“ i veselim pesmama podgrejale atmosferu za rok kantautorku „El Pi“ kao sjajnu uvertiru u ceremoniju svečanog otvaranja koja je imala sve elemente jedinstvenog spektakla. 
Na „dens areni“, najvećem plesnom podijumu na Balkanu, đuskalo se uz di džej Džoka, Ameliju Lens, Anastaziju Kristensen… a noć na „bini ujedinjenja obeležili su koncerti Ritma nereda, Goblina, Sevdalize…
Novi Sad je odisao karnevalskom atmosferom, s obzirom na to da je pretrpeo „glavni udar“ dolaska hiljada gostiju iz inostranstva. Procene organizatora je da je broj turista u gradu premašuje cifru od 55.000. Većina njih je smeštaj potražila u lepo sređenom Egzit kampu na kupalištu „Štrand“ a kapaciteti hostela i većine hotela u gradu su popunjeni.
Četvorodnevne ulaznice za festival su rasprodate, dok su u prodaji četvorodnevni VIP Gold paketi. Preostalo je još jedan deo dnevnih ulaznica. Iz Egzit tima upozoravaju posetioce da ulaznice ne kupuju na crnom tržištu jer se svake godine pojave falsifikati ili kopije elektronskih ulaznica, čiji je bar-kod nevažeći čime sebe izlažu neprijatnom iznenađenju na ulazu. Samo EXIT ulaznice kupljene u zvaničnoj prodajnoj mreži Gigs Tix i na festivalskim blagajnama na tvrđavi su jedine sigurne.
Najpoznatiji servisi koji se bave meteorološkom prognozom saglasni su, kako potvrđuju iz Egzit tima, da će od 12. do 15. jula u Novom Sadu biti lepo vreme bez padavina, kao stvoreno za uživanje u nastupima najvećih muzičkih zvezda tokom večeri.

Premijerka Srbije Ana Brnabić došla je na festival „Egzit“ koji je večeras počeo u Novom Sadu.

Devojka Ane Brnabić na slici levo, Vučević u sredini i Ana Brnabić desno, Foto: Tanjug

Premijerka je na 18. „Egzit“, zvanično najbolji evropski veliki festival, stigla u pratnji svoje devojke i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Premijerka je sa osmehom na licu pratila šou kantautorke LP, a s vremena na vreme razgovarala sa posetiocima koji su joj prilazili da bi razmanili koju reč s njom, napisaše Novosti
Izvor: Novosti

Ostavite komentar