MUZIKA

Rođendan Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike

Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije proslavilo je 65. rođendan dodelom brojnih nagrada, povelja i priznanja legendarnim protagonistima naše muzičke scene na svečanosti u beogradskom „Vurst plac baru”.
Foto: Screenshot/ N1

U veseloj atmosferi, isprepletenoj nastupima laureta i kratkim filmovima o dobitnicima nagrada, okupljeni su imali koncertni doživljaj za pamćenje. Prvi se na pozornicu popeo legendarni dirigent i kompozitor Big benda RTS-a Vojislav Bubiša Simić, koji je u 94. godini primio nagradu za životno delo.

„Umalo nisam zaplakao, kada sam video filmić o sebi na velikom platnu. Hvala vam svima i ohrabrujte mlade ljude da se bave džezom”, rekao je Bubiša Simić, koji je sa pozornice ispraćen ovacijama.

Nagrade za životno delo pripale su i džez trubaču Dušku Gojkoviću, proslavljenom pevaču Đorđu Marjanoviću i rok bendu YU grupa.

Nagrada za novu muzičku nadu, koja je uspela da se etablira na muzičkoj sceni u poslednjih pet godina, otišla je u ruke članova fjužn benda IRIE FM. Povelje za doprinos popularizaciji muzike dodeljene su Peci Popoviću, Petru Janjatoviću, Aleksandru Žikiću, Katarini Epštajn, Branki Glavonjić i Jeleni Vlahović.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Ranije je najavljeno da će Organizacija muzičkih autora Srbije SOKOJ, kao partner ove manifestacije, dodeliti i posebna priznanja u tri kategorije- za najemitovaniju numeru domaćih autora u 2017 godini iz oblasti džez, pop i rok muzike, a na osnovu reprezentativnih uzoraka iz njihove baze podataka.

Izvor: Tanjug/ Agencije

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar