MUZIKA

Zdravko Čolić objavio spot za pesmu „Tebe čuvam za kraj“

Zdravko Čolić je objavio novi spot za pesmu koja je već postala radijski hit u regionu – „Tebe čuvam za kraj“.

Screenshot

Spot je sniman je u Lisabonu, jednom od najlepših pomorskih gradova Evrope. Uživajući u prelepom ambijentu koji je savršeno oslikavao muzičku temu pesme „Tebe čuvam za kraj“, čiji tekst i muziku potpisuje Miroslav Rus, menjale su se slike lokacija i na najživopisniji način oduševljavale  osmočlanu ekipu, na čelu sa rediteljem spota Aleksandrom Kerekesem Kekijem.

– Imao sam ideju da se spot snimi u Lisabonu s obzirom na muziku, pa smo režiser spota i ja razmišljali o tome. Žanr pesme je takav, da je to jedna vrsta salse, asocira malo ka fadu i na latino muziku, neki Portugal, neki polu brazilijano i konačni izbor pao je na Lisabon – otkriva Čolić.

Zdravko je dobio ulogu fotografa koji, lutajući romantičnim ulicama portugalske prestonice i divljom obalom Atlantskog okeana, pravi kolaž najraznovrsnijih fotografija.

Sklapajuci ih u mozaik, a tražeći onu pravu fotografiju koja će u ovoj igri svetlosti i senki sklopiti mapu, Zdravko nas na slikovit način na kraju spota dovodi do finalne slike i otkriva ženu koju čuva za kraj.

– Lep je osećaj znati, da je Zdravko pevao moju pesmu. Kao mali, voleo sam skupljati sličice, pa sam to preneo i na moj muzički rad. Godine su učinile svoje, nedostajao mi je samo Zdravko Čolić. Eto, tako je nastala pesma „Tebe čuvam za kraj“ – otkriva autor pesme Miroslav Rus za koju aranžman potpisuje Nikša Bratoš.

Ovo je četvrta ekranizacija pesme sa novog albuma „Ono malo sreće“ , prvog zajedničkog regionalnog izdanja dve najveće izdavačke kuće PGP RTS i CROATIA RECORDS.

Izvor: Vesti online

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar