GLASNIKOV MAGAZIN

Pet stvari koje možda niste znali o seriji „Prijatelji“

Na današnji dan 2004. emitovana je poslednja epizoda jedne od najpopularnijih američkih TV serija na svetu „Prijatelji“.

Serija o odnosima šest prijatelja – Monike, Rejčel, Fibi, Rosa, Čendlera i Džoija snimana je punih deset godina, od 1994. do 2004. godine, a do danas je više puta reprizirana na televizijama širom sveta, pa i u Srbiji.

Tim povodom donosimo nekoliko zanimljivosti koje moža niste znali o čuvenim Prijateljima:

1. Planirano je da se serija zove „Insomnia Cafe“

Početkom devedestih godina kreatori serije Dejvid Krejn i Marta Kofman napisali nekoliko strana za seriju pod nazivom „Insomnia Cafe“. Osim naziva, radna verzija bila je prilično drugačija od radnje koju smo gledali. Na primer, veza Rosa i Rejčel nije bila u fokusu, već su u takvim odnosima trebalo da budu Džoi i Monika. Vremenom su u opticaju bili nazivi „Prijatelji kao mi“, „Preko puta hodnika“, „Šestoro njih“, da bi na kraju pred premijeru 22. septembra 1994. konačno ustanovljeno da idu kao „Prijatelji“.

2. Podela uloga takođe je planirana drugačije

Za šest glavnih likova u opticaju je bilo više različitih glumaca. Takođe, Kortni Koks koja je glumila Moniku trebalo je najpre da bude Rejčel, ali je ona to odbila zahtevajući da bude u ulozi Monike jer voli snažne karaktere. Jedino je lik Rosa pisan konkretno za glumca Dejvida Švimera. Erik MekKormak, Vil iz serije „Vil i Grejs“ nekoliko je puta želeo da se prijavi na audiciju za lika Rosa, ali je producent Kevin Brajt koji je ranije radio sa Švimerom pisao karakter Rosa na osnovu Švimerovog glasa.

3. Serija snimana uživo pred publikom

Epizode Prijatelja snimane su i po pet sati i to pred publikom od oko 300 fanova.  Samo u retkim situacijama, kada si snimane ključne scene, publika je bila isključena, kako bi se gledaoci držali u neizvesnosti.

4. Zarade glumaca od 22.000 do milion dolara

Tokom prve sezone, svaki od glavnih šest glumaca zarađivao je 22.000 dolara po epizodi, ali su se honorari već tokom druge sezone počeli razlikovati. Sve do 1997. kada je svih šestoro odbilo da radi dok svi ne budu imali jednake zarade od 100.000 po epizodi. Pregovori su na kraju bili uspešni, a do poslednje sezone, svaki član ekipe zarađivao je po čak milion dolara po epizodi.

5. Kudrou zaista bila trudna

Lisa Kudrou koja je glumila Fibi zaista je bila trudna kada je i u seriji bila trudna, ali kao surogat majka za njenog brata i njegovu ženu. Kada su kreatori serije saznali da je trudna 1997. godine, napisali su scenario za epizode kako bi bila trudna i u seriji. S druge strane, to se nije desilo kada je u realnom životu trudna bila Kortni Koks, jer je u seriji već bili utvrđeno da Monika i Čendler ne mogu da imaju dece.

Izvor: Danas

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar