GLASNIKOV MAGAZIN

Preminuo Alan Čumak, čuveni Rus, čije su slike Srbi nosili po novčanicima

Televizijski i iscelitelj „preko slike“ Alan Čumak, čije lice pamte nešto starije generacije iz vremena bivše Jugoslavije, preminuo je u Moskvi u 83. godini života, objavili su ruski mediji.
Foto: Screenshot/ Youtube

Čumak je postao televizijsko lice u Sovjetskom Savezu još šezdesetih godina prošlog veka, a tokom karijere je ostao poznat kao „filozof, autor, iscelitelj i čovek nadnaravnih sposobnosti“.

Čuveni iscelitelj iz vremena Perestrojke je bio toliko popularan, da su ljudi držali čaše vode pored televizora dok je on držao „seanse“ verujući da voda upija njegovu energiju i postaje lekovita. U bivšoj Jugoslaviji Čumak je takođe bio veoma popularan, gostovao je i na televiziji, a izdanje „Radio TV Revija“ mu je davala poseban prostor, pa je vremenom postao i ovdašnja ikona devedesetih godina.

Čumakove slike koje su navodno imale isceliteljsku moć i „prenosile kosmičku energiju“ bile su lepljene po prepunim autobusima devedesetih godina, krile su se u novčanicima mnogih kao džepni kalendari, a neretko su bivale i kačene u predsoblja, na frižidere, ili stavljane „u regal“.

Izvor: 021.rs

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar