Vladimir Stojković: Prvi put se stidim što sam Srbin, sutra se odričem pasoša
DRUŠTVO GLASNIKOV MAGAZIN SRBIJA

Stojković se predomislio, neće vratiti pasoš

Golman Partizana Vladimir Stojković ipak neće vratiti srpski pasoš, što je najavio u nedelju, objavio je danas taj fudbalski klub.

„Vladimir Stojković izražava i lični otklon usled nepromišljenog i neprimerenog dela svoje izjave i ističe da se nikada ne može i neće odreći niti svoje države niti svog pasoša jer je nebrojeno puta do sada našu zemlju reprezentovao na najsvetliji i najdostojanstveniji način, neretko i kao istinski junak velikog broja utakmica fudbalske reprezentacije Srbije“, navodi se u saopštenju Partizana.

Partizan je, posle sastanka sa Stojkovićem, naveo da želi da ukaže da su izjave „plod afekta usled nepojamne sudijske nepravde kojom je utvrđen njegov konačan rezultat“.

Stojković je posle utakmice između Partizana i Crvene zvezde u nedelju uveče, koja je završena nerešeno 1:1, izjavio da ga je sramota što je Srbin i da će se odreći pasoša.

„Kao vrhunski sportista, osetljiv na nepravdu, on vrlo dobro zna da se politika i sport razilaze baš tamo gde nastaju fudbalske legende, a naš golman, najbolji kojeg je Srbija imala u poslednje dve decenije, zaslužan za dva plasmana reprezentacije na SP u fudbalu, to svakako jeste“, piše u saopštenju Partizana.

Partizan je kritikovao i naveo da želi da ukaže na „sramno, bestijalno, neprofesionalno i agitatorsko ponašanje medija i nekih nosilaca javnih funkcija koji su, svojim natpisima i gestovima, iznova pozvali na linč našeg igrača“.

„Ovakvo ponašanje, budući da dolazi od znatno odgovornijih kolektiviteta i pojedinaca, zaslužuje javnu osudu na čemu će Partizan istrajavati. Cela Srbija sinoć je imala priliku da vidi izuzetnu igru Partizana, srčanost i kvalitet naših igrača ali i izraziti neprofesionalizam i upitnost donetih sudijskih odluka. Ništa, međutim, ne može umanjiti činjenicu da Partizan igra kvalitetan, evropski fudbal, da na tom i takvom sportskom putu želi i da o(p)stane, a ne da se bavi političkim temama, bilo da dolaze od nekih nosilaca javnih funkcija ili od novinara koji koriste zvanične internet domene našeg kluba. Kao što će se od takvih pojava uvek i nedvosmisleno ograđivati, tako neće prezati da na svim nivoima insistira na poštenom i čestitom tretmanu našeg kluba u celini“, dodaje se.

Partizan je istakao da je „ovo vreme da se svi saberemo uz naš Partizan“ i u saopštenju zaključio: „Samo sabrani, pobedićemo!“.

Izvor: Beta

Ostavite komentar