Tonči Huljić: Hrvati slušaju narodnjake, vole se pravit “mitteleuropa”, a u duši su seljaci

Tonči Huljić komentarisao je za portal Dalmacija Danas stanje u hrvatskoj pop muzici, ali i brojne druge estradne aktualnosti.

Između ostalog, oštro je kritikovao hrvatsku muzičku scenu, kao i tamošnji muzički ukus:

– Danas nove generacije nisu talentovane. Možda one koje su talentovane ne žele da se bave time, nego imaju neke druge preferencije jer trče za novcem. Ovo više nije tako seksi delatnost i ne donosi neki novac. Uvek je problem što kroz medije pokušavaju da se nametnu polutalenti. To je jednostavno tako jer u maloj zemlji ne može biti puno talenata. Kada sam ja počeo da se bavim muzikom bilo je tržište od 30 miliona ljudi i bila je manja konkurencija. Danas konkurencije ima koliko hoćeš, ali je slaba. To spušta nivo kvaliteta – kaže Huljić, a onda dodaje:

– Problem hrvatskog popa je što nije ni Hrvatski, ni evropski, niti svetski. Ne zna kome pripada i kome se obraća. Svi potajno sanjaju da budu atraktivni u regiji, ali je problem dvostrukog morala u Hrvatskoj. To znači da svi slušaju narodnjake, ali vole da se prave kao da su „evropska“ civilizacija i kultura. A u principu su u duši seljaci – bez dlake na jeziku rekao je Tonči.

Foto:facebook.com/Tonci Huljic & Madre Badessa (Official),  Izvor: Dalmacijadanas.hr

Оставите одговор