Na Batrovcima se čeka ŠEST, na Horgošu DVA ČASA. Opet haos na granicama

Putnička vozila su od jutros na graničnom prelazu Batrovci ka Hrvatskoj čekala čak šest sati na prelazak granice!

Foto: Twitter/Dragan Katic, O. Bunić, Z. Ilić, B. Vučković / RAS Srbija, Printscreen/ Blic

– Na prelazu Batrovci sa Hrvatskom višesatno je čekanje, sa naše strane trenutno oko šest sati. Promenljivo je i kreće se između pet i šest sati, a ovo vreme čekanja je u odnosu na juče smanjeno – rečeno je iz AMSS-a.

Na prelazu Šid čekanje je oko dva sata.

Sa Hrvatskom treba koristiti manje prelaze Sot, Ljuba, Neštin ili Bačka Palanka, na kojima su zadržavanja znatno kraća. Primera radi, na ulazak u Hrvatsku se na prelazu Tovarnik čeka 45 minuta. Inače, gužve iz pravca Hrvatske ka Srbiji nisu toliko velike, pa zadržavanja na graničnim prelazima ne traju duže od sat vremena.

Kako je navedeno, na prelazu Horgoš ka Mađarskoj na izlazu iz Srbije putnička vozila i autobusi čekaju dva sata, dok je zadržavanje za automobile na prelazu Horgoš 2, oko jedan čas. Na prelazu Kelebija, na izlazu vozila čekaju dva sata.

– Na Horgošu je pojačana kontrola mađarskih vlasti, veća kolona vozila je na izlasku iz Srbije. Ulazak u Mađarsku traje oko dva sata. I međuzona je popunjena – kažu iz AMSS-a.

I na ostalim ostalim graničnim prelazima i naplatnim rampama su duža zadržavanja, a mogu se očekivati i višesatna zadržavanja, upozorio je AMSS.

I pored velikog napora granične policije, uz asistenciju saobraćajne policije da rasterete pojedine granične prelaze preusmeravanjem saobraćaja na manje opterećene, konstantno jak priliv vozila, kao i povremeni talasi većeg broja vozila na pojedinim graničnim prelazima i naplatnim rampama uslovljavaju duža i višesetna zadržavanja na koje vozači moraju biti spremni.

Dok su prelazi Bajmok, Đala, Bački Vinogradi i Horgoš 2 otvoreni od od 7 do 19 sati. Saobraćaj je pojačan i na prelazima Gostun i Gradina, a zadržavanja su do 30 minuta.

Na Đali i Bajmoku zadržavanje je do pola sata.

Ka Bosni nema većih zadržavanja.

Sa naplatnim rampama u vezi, zadržavanje je u Sirigu, 20 minuta u smeru ka Subotici.

Špic letnje turističke sezone, veliki broj stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju, smena turista i drugi dan vikenda u kome se nalazimao su osnovni razlozi dužeg zadržavanja na graničnim prelazima i naplatnim rampama.

Izvor: Tanjug , Beta , M. Ro., Blic

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *