SA DRUŠTVENIH MREŽA SRBIJA VESTI VREME I STANJE NA PUTEVIMA

POPLAVE U SRBIJI Proglašena vanredna situacija u nekoliko gradova, izlili se potoci, VODA UŠLA I U KUĆE (FOTO, VIDEO)

POPLAVE U SRBIJI Proglašena vanredna situacija u nekoliko gradova, izlili se potoci, VODA UŠLA I U KUĆE (FOTO, VIDEO)

U više mesta u Srbiji proglašena je vanredna situacija zbog poplava, a sve najnovije informacije možete pratiti u blogu uživo.

Zbog kiše koja pada u Srbiji u Kraljevu su se izlili potoci i kanali za odvodnjavanje, a u domaćinstva u pojedinim kraljevačkim selima ušla je voda. Kritično je u Kniću, kao i u skoro svim selima u gornjem Dragačevu. I na području Ivanjice izlili su se bujični potoci. Na teritoriji Sremske Mitrovice zbog visokog nivoa podzemnih voda i u kanalskoj mreži takođe je proglašena vanredna situacija.
Obustava saobraćaja kod Guče, odron na putu Novi Sad – Sremski Karlovci

 

13.09 – Putevi Srbije saopštili su danas da je usled većih padavina došlo do odrona na deonici puta Novi Sad – Sremski Karlovci, kod naselja Puckaroš i saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom, kao i da je na snazi obustava saobraćaja na deonici Kratovska stena – Guča, Lis – Guča (Turica), zbog izlivanja reke Bjelice.
Srbijavode uvele vanrednu odbranu od poplava

11.56 – Srbijavode uvele su jutros vanrednu odbranu od poplava na teritoriji cele Srbije, izjavio je Tanjugu direktor tog preduzeća Goran Puzović. On je rekao da su padavine tokom noći pogodile Srbiju i da je trenutno najteža situacija u Kniću i Kraljevu.
Nadolaze reke u Beogradu

11. 40 – Vodostaj na rekama u Beogradu nastavlja da raste. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) danas je Sava na 480 centimetara, a već sutra će biti probijena granica redovne odbrane od poplava (500 cm)
Poplave ugrozile i Požegu

11. 34 – Kiša koja od jutros nemilice pada na teritoriji Požege izazvala je izlivanje potoka koji su ugrozili pojedine delove ove opštine. Bujica je za sada poplavila njive, ulice i dvorišta u naseljima Radovci, Visibaba, Ariljska rampa.

Reka Dulenka preti opštini Rekovac

11. 28 – Zbog jake kiše, nabujalih potoka i bujica sa okolnih brda, reka Dulenka mestimično se izlila i zapretila opštini Rekovac u Šumadiji. U Rekovcu i Levču kiša pada od noćas.

„Angažovali smo civilnu zaštitu, preduzeća, stanovništvo, stavili smo džakove sa peskom na kritična mesta i za sada nema opasnosti“, rekao je Tanjugu predsednik opštine Aleksandar Đorđević.
Problemi u Sremskoj Mitrovici počeli za vikend

11. 04 – Na teritoriji Sremske Mitrovice zbog visokog nivoa podzemnih voda i u kanalskoj mreži proglašena je vanredna situacija, a problemi su počeli još za vikend, kad je vod ušla u dvorišta domaćinstva, napunila kanale i poplavila njive.

Problematično i u Lučanima

10. 50 – Zbog obilnih padavina, od jutros je kritično i u skoro svim selima u Gornjem Dragačevu. Evakuisano je više od 20 domaćinstava zbog izlivanja potoka u selu Viča, potvrdio je za RTS predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović. Zatvoren je put Luča – Lučani, kao i državni put ka Kraljevu. Poplave u Lučanima nisu novost, meštani ovog mesta su i ranijih godina imali velikih problema i pretrpeli mnogo štete zbog poplava.
Izlili se potoci u Tutinu, problemi i u Novom Pazaru

10.34 -Zbog obilnih padavina tokom prethodne noći na području Novog Pazara, Tutina i drugim mestima regije Sandžak porastao je nivo vodotokova. U Tutinu su se izlili potoci i poplavili oko dvadesetak objekata. Reka Vidrenjak se u tom gradu izlila kod autobuske stanice i put Tutin – Mehov krš je zatvoren za saobraćaj.

U Novom Pazaru se u nekim delovima naselja Šutenovac izlila reka Jošanica.
Ulice u Čačku blokirane

10.29 – Jaka kiša koja neprestano pada blokirala je ulice Čačka, jer odvodi površinskih voda ne mogu da prime tu količinu padavina. Načelnik Štaba za vanredne situacije u Čačku, Bratislav Zečević, rekao je da je najveći problem u Trnavi, Slatini. Putevi Srbije saopštili su da je obustavljen saobraćaj na starom putu Čačak – Kraljevo.
Klizišta u Ivanjici, otežan put ka Prilikama

10.00 – Jaka kiša koja pada već nekoliko sati na području ivanjičke opštine izazvala je, takođe, niz problema, javlja Infoliga.rs. Izlili su se bujični potoci, pokrenula klizišta, a sutereni nekoliko kuća su poplavljeni. Saobraćaj prema Prilikama je usporen jer se voda izlila na magistralni put.

Evakuisane porodice, reka Gruža odnela most

9. 46 – I na području Gruže su velike poplave, ljudi su ostali u zarobljeni u kućama, mnogi nisu otišli na posao, a voda se izlila u visini krova automobila. Najteže je u selima Donje Gruže, kuće i staje su pod vodom, nekoliko porodica je evakuisano, na stotine hektara je poplavljeno. Oštećeni su putevi, mostovi. Ambulanta u Gruži je poplavljena i neće raditi.

U selu Zakuta reka Gruža koja je izazvala poplave, odnela je most.

Vanredno i u Kniću

9. 25 – Vanredna situacija proglašena je na celoj teritoriji opštine Knić.

Petnaest osoba bilo u zaglavljenom autobusu

9. 20 – Usled obilnih padavina, autobus na deonici Kraljevo-Kragujevac bio je zaglavljen na putu, ali su pripadnici sektora uspeli da ga izvuku i obezbede svih 15 putnika.

– Pet osoba evakuisano je zbog poplava tokom noći u okolini Kraljeva i Čačka, a autobus sa 15 osoba, koji se zbog obilnih padavina zaglavio na putu Kraljevo-Kragujevac, je izvučen – izjavio je načelnik sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić.

Tri osobe evakuisane su u okolina Kraljeva, a dve u mestu Viča kod Čačka, rekao je Marić.

Marić je istakao da je problema bilo i u Kniću i u Trsteniku, gde je noćas pala ogromna količina padavina.

Kako je rekao, u Tutinu se voda izlila u dvadesetak objekata, uglavnom u dvrorišta i podrume, a veliki problemi su i u mestima u okolini Kraljeva gde je u pedesetak kuća voda ušla u podrume i dvorišta.
Navodeći da je za sada evakuisano pet osoba, Marić je istakao da nema povređenih ni nastradalih, ali da će Sektor za vanredne situacije dežurati tokom celog dana.

– Očekuje se velika količina padavina i danas, tako da smo sve snage uputili na teren – rekao je Marić i precizirao da se to odnosi na centralni i zapadni deo Srbije.

Odroni na Ibarskoj magistrali

9. 11 – Na ulazu u Kraljevo voda na ulicama je na sve strane, kako javljaju naši reporteri kolima se jedva prolazi, a negde i ne može.

Na Ibarskoj magistrali od Raške do Kraljeva dogodilo se nekoliko odrona, što je još jedna opasnost na putu za vozače. Sve pritoke Ibra su nabujale, poplavljene su ulice, njive i domaćinstva.
Saobraćaj je otežan, voda se sliva sa brda, i stvara bujice. Kiša u Kraljevu je padala do 9 časova, a meteorolozi tek predviđaju nepogode.

Vanredna situacija na području grada Kraljeva
9.01 – U toku noći u centralnom i zapadnom delu Srbije pala je velika količina kiše, problema je bilo na više mesta u zemlji, a najkritičnije je na području Kraljeva. Voda je ušla u kuće u Sirči, Ribnici, Kovačima i delovima gradskog područja Kraljeva.

9.00 – Dobro došli u „Blicov“ blog uživo!

Izvor:Blic Foto;Screenshot

Ostavite komentar