SVET ZANIMLJIVOSTI

Čuveni Folksvagenov hipi-kombi se VRAĆA posle 70 godina

Čuveni Folksvagenov hipi-kombi se VRAĆA posle 70 godina

Proizvođač automobila „Folksvagen“ objavio je da će započeti proizvodnju električne verzije čuvenog kombija „VW bus“, koji je planiran za prodaju od 2022. godine.

Čuveni Folksvagenov hipi-kombi se VRAĆA posle 70 godina
Foto: Promo

Elektični kombi moći će da se kupi u SAD, Evropi i u Kini, a kompanija obećava da će „I.D. Buzz“, kako se zove novi kombi, biti jedan od najuzbudljivijih električnih vozila.

Minibus je bio omiljeno vozilo hipi generacije i fanova stare klasike koji su godinama čekali da se ovo vozilo ponovo pojavi na tržištu.

Kada stigne novi „minibus“ će imati opseg od oko 483 kilometara, uz mogućnost punjenja do 80% za manje od sat vremena. U planu je i model „teretnjak“.

Foto: Promo

Vrata novog električnog „mikrobusa“ otvaraće se samo jednim pokretom ruke, a električni motori će biti na oba kraja vozila, maksimizirajući tako prostor za putnike.

U njemu će se moći prevesti do osam ljudi, ali modularna kabina može se prilagoditi različitim potrebama. Automobil takođe ima i potpuno autonomni mod „ID Pilot“ kada se vozač može zarotirati prema putnicima i uživati u društvu i porodici. ID Pilot planiraju da uvedu tek 2025. godine.

Folksvagenov kombi ili „Bulli“, kako je u Nemačkoj poznat ovaj model, prvi put se pojavio 1950. godine. Iako je prvobitno zamišljen kao vozilo za razne namene, danas najčešće predstavlja asocijaciju na hipi pokret i kampovanje.

Izvor: Blic

Ostavite komentar