ŽIVOT

Legendarni Majk Tajson: Silovan sam kao dečak, nikada to nisam rekao! ( VIDEO)

Bio sam dečak. On je bio stariji čovek. Tukao me je i seksualno zlostavljao. Nikada ga posle toga nisam video – rekao je legendarni Majk Tajson

 

Jedan od najboljih boskera svih vremena Majk Tajson preživeo je stravično silovnje u mladosti, ali je istakao da to nije imalo veliki uticaj na njegov život.

U ringu, a često i van njega, gvozdeni Majk ulivao je strah svima koji su se s njim našli lice u lice, ali teško detinjstvo u kraju u kojem se živelo dan za dan, i traumatična iskustva iz rane mladosti sigurno su imale veliki uticaj na formiranje ličnosti koja je često kod drugih ljudi budila osećaj osude.

Tajsona je otac napustio dok je išao u osnovnu školu, da bi u 16. godini doživeo “prvi nokdaun”, kada je u samo nekoliko meseci ostao bez majke i sestre.

 

– Nikada majku nisam video srećnu zbog mene i zbog stvari koje radim. Znala me je samo kao divlje dete koje trči po ulicama i dolazi kući s novom garderobomza koju je znala da je nisam platio. Nikada nisam dobio priliku da pričam s njom i upoznam je. Profesionalno, to nije imalo nikakav uticaj na mene. Ali me je slomilo na ličnom i emotivnom planu – ispričao je Tajson i potom novinaru “ESPN” otkrio šokantan detalj iz detinjstva.

– Bio sam dečak. On je bio stariji čovek. Tukao me je i seksualno zlostavljao. Nikada ga posle toga nisam video. Naučio sam da to ne znači da si manje muškarac jer se dogodilo – rekao je Majk, čije su suzne oči i pogled izgubljen u daljini dale najbolji odgovor na pitanje da li je to nekome nekada ispričao.

– Zašto se držimo ove teme zlostavljanja? – odgovorio je Tajson posle nekoliko sekundi tišine.

– Zato što nikada ranije nisam čuo da govoriš o tome – odgovorio je novinar.

– Pa, nikad nikom to nisam rekao.

Kada je novinar rekao da ne želi da se zadržava na nečemu zbog čega bi Tajsonu bilo nelagodno, Majk je odgovorio da taj događaj kod nega ne izaziva neprijatnost, dodavši da to nije imalo veliki uticaj na njegov život.

– Stvarno veruješ da to nije imalo nikakav uticaj?

– Da. Mislim da sam to prebrodio tokom svojih bokserskih dana – istakao je najmlađi svetski prvak teške kategorije u istoriji i na pitanje da li je taj bes nosio sa sobom odgovorio:

– Mogao sam da ga nosim, definitivno. Sigurno. U to nema sumnje. Ako tako postaviš stvari, u tu perspektivu onda da. Niko me više nikad neće pipnuti – zaključio je Majk Tajson.

 

Foto: Screenshot/ Youtube

Izvor: Novosti online

Ostavite komentar