VAŠ GLAS VIDEO GLASNIK ŽIVOT

Slučaj, „prodaje beba“koju je ispričao Marko Ivić obišao svet VIDEO

Slučaj, „prodaje beba“koju je ispričao Marko Ivić primilo 40 institucija u raznim zemljama

Marko Ivić, nemački državljanin saznavši gledajući na jednoj televiziji iz Srbije, probleme sa kojima se susreću majke tražeći „nestale bebe“, odlučio je da za našu javnost podeli svoje iskustvo kako bi doprineo državnim organima da „klupko“ „bebi afere“ počne da se odmotava.
Došao je u Beograd i sa predstavnicima udruženja nestalih beba Milenom Janković i Anom Pejić i novinarkom Brankom Lazić pokazao je po sećanju gde su ga vodili tada 1988. u Beograd da kupi bebe za 10. 000 maraka. Put je doveo do porodilišta na Zvezdari, prepoznao je na fotografiji lekara koji je nudio da izabere bebu koju hoće i da će mu biti sređeni dokumenti, kako se Ivićeva supruga zaista tu i porodila i odnela nečije dete, kao svoje. Kao razlog je naveo da je humanitarac koji tako zbrinjava zajedno sa drugim ljidima bebe, koje „jadne devojke koje rađaju, a ne ne žele bebe i od sramote ne smeju da kažu roditeljima, ostavljaju ih tu u porodilištu“, pa ih lekar zbrinjava na taj način da ih „proda“ imućnim porodicama kod kojih će lepo živeti. Marko i njegova supruga su to odbili jer im je sve to bilo sumnjivo.

Marko Ivić je dok je boravio u Beogradu dao i zvanično overenu izjavu kod notara i očekivao je da će ga neko iz tužilaštva ili policije pozvati da i njima potvrdi svoju priču, ali…
Do sada niko nije reagovao, osim što su se po društvenim mrežama posle video priloga Jutarnjeg GLASnika i gostovanja na TV Hepi pojavili komentari da tog čoveka treba uhapsiti jer laže???
E, pa kako bi dokazao da ne laže i kako bi pomogao majkama u potrazi za bebama, poslao je svoju izjavu na četrdeset institucija iz raznih zemalja, a koje su možete pogledati na kraju ovog video priloga!

Video: Podsetnik na slučaj i nabrojane institucije raznih zemalja na koje je poslato ovo svedočenje

Autor: Branka Lazić

Izvor:JutarnjiGLASnik                                       Foto i video:PX i JutarnjiGLASnik

Ostavite komentar