POLITIKA VAŠ GLAS ŽIVOT

„Šuška se o protestima“: Pod „mač“ naroda, bato!“

O protestima: Pod „mač“ pravde naroda, bato!“

Narod na protestima pokazao nezadovoljstvo, počinje radikalizacija
Sigurno se pitate šta se po „ćoškovima kafana“ šuška, više ne šapatom, već glasnije-O PROTESTIMA U SRBIJI.

Da ovi protesti koji se šire Srbijom neće stati, već da će se radikalizovati, potvrđuju i zahtevi građana koji protestuju i obraćaju se opozicionim liderima da im pomognu u njihovim naporima.

VELIMIR ILIĆ:„Dobili smo zahteve građana koji su na ulicama danima i koji uz medijsku blokadu bude Srbiju da se aktivira, da se pokrene da bi se stanje normalizovalo“, rekao je Ilić, koji je odmah bez razmišljanja prihvatio da podržava sve zahteve organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ .

I kao da su dobili „vetar u leđa“ građani sa protesta već komentarišu da ima nade da ovim protestima ipak spasu Srbiju.

A šta se šuška po kuloarima, saznajte

Šuška se, šuška 

Narod se „podigao“ na proteste jer im je prekipelo da slušaju laži narcisoidnog vladara i trpe pljačku njegovih „batinaša“ i „kriminalaca“, jer ne žele da trpe ovakvu izdaju i okupaciju kakvu Srbija ne pamti. Protesti nezadrživo osvajaju gradove u Srbiji i istina je da ih je pokrenuo i vodi ih narod, a protesti su pokrenuli opoziciju, sve sa jednim jedinim ciljem, posle koga su ostvarivi i svi drugi: srušiti Aleksandra Vučića.

  Izazov ili istina?                                                        Region uspeha

Aleksandar Vučić je vladar kakvog Srbija ne pamti, izlazi iz“ praznih frižidera“, „grdi“ građane da su neradnici, komunalnu policiju, javne izvršitelje i mnoge druge napravio je da čestitim ljudima otimaju posao, a građanima skidaju „kožu sa leđa“. Vučić plaši narod svaki put kad se iznenada pojavi sa „vanrednim uključenjem na televiziji“, što je „normalno“ samo u vanrednim situacijama.
Ali ne, za bivšeg ministra informisanja koji je vladar „najmračnijeg medijskog obmanjivanja javnosti“ uz pomoć deliveri tima, koje je uz ogromne količine evra ili funti obučavao „debelo plaćen“ tim Tonija Blera, politički marketing se upravo tako radi. Predsednik Vučić „Kalimero“ predstavljen i kao „Supermen“ je svuda, otvara fabrike, markete, juri „prijatelje“ po svetu, komentariše sve, ama baš sve od ekonomije do medija, ma čudo od čoveka.

Valjda su ti „debelo plaćeni“ markentiški timovi analizom došli do toga da je srpski živalj “glup“, da ih treba malo „maltretirati“, malo „ponižavati“, malo manipulisati njihovim emocijama, vladara prikazivati kao „žrtvu“i „heroja“, a ceo napredni tim Srpske napredne stranke kao večitu „opoziciju“. Vlast koja je zauzela sve „živo i neživo“ u ovoj našoj Srbiji stalno se na nešto „žali“, kao da nisu oni već neko drugi na vlasti. Sindrom vlasti „M smo ovde gazde i ovo je naša prćija“ na čelu sa Vučićem zavladala je Srbijom i „upregla u dizgine većinu „poslušnika“,neke pretnjom, a većinu kako drugačije već „ukradenim“ narodnim novcem.

Narod nešto traži?

Da je Vučić Robin Hud, pa da „razumemo tu „euforičnu“ dugogodišnju vladavinu, ali ovde je reč o Vučiću, koji otima od siromašnih i daje bogatima, uzima i od bogatih, pa daje drugim bogatima, on zapravo otima i daje SVOJIMA. Sigurni smo da će ova vlast ući u istorijske anale, da će se raditi neka sociološka i psihološka istraživanja „Kako ponižavati i manipulisati narodom od koga kradeš, a predstavljaš se čas kao „Kalimero“, čas kao „Supermen“ ili tako nekako.

S obzirom na to da kod nas vole i „teorije zavere“, možda su građani Srbije sve ove godine pod nekim eksperimentom, možda su čak Blerovi platili za to, ko zna? Ali progledali su neki i sad se to širi kao epidemija; ovi opozicioni nastrojeni građani, strani plaćenici ne vide Vučića kao heroja, već kao „Velikog brata“ koji nadzire sve po Srbiji. I neće više to da trpe. Ti marketinški „magovi“ su zaboravili da uzdizanje vladara u nebesa i širenje straha ipak ima svoj kraj. A i da srpski narod „kad mu pukne film“ više se ne boji nikoga. A izgleda da je dotle došlo!

Vučić se grčevito drži da ga ne „skinu“, zaboravljajući da je odavno „car go“ i pročitan do kraja. Pokušava sa svojim timom da moli „prijatelje“ iz sveta koji ga nekako, valjda ga i oni pročitali odbacuju, raspisaće izbore jer je i dalje uveren da će ih dobiti uz pomoć kupovine glasova, širenja straha i lažnih spiskova mrtvih duša, krađom.

Ne razmišlja ni jednog trenutka da ukoliko ne dobije izbore, biće to kraj i za njega i za njegove mafijaše koji ga drže na vlasti. Ali, ako ipak uspe i dobije izbore Srbiju čeka još mnogo godina ponora. Po najmračnijim prognozama, Srbija će ostati bez Srba.

I dok su vladar, njegovi opčinjeni podanici i njihovi strani mentori trljali ruke da sve ide po planu i da je taj „glupi i neverovatno trpeljiv i podanički narod“ upao u letargiju i da će tako dopustiti da ga „unište“ i „ istrebe“, kao Feniks se podiže narod i počeše protesti.
Građanski strah je nestao, protestima se sve više ljudi priključuje ide se u susret proleću kao vesniku novog početka za Srbiju.

Disciplina kičme članova SNS

Napredni režim Aleksandra Vučića može da se povuče pod pritiskom opštenarodnog građanskog protesta i iskazanog nezadovoljstva, što bi bilo dobro. Moguće je i da vlast izvede na ulicu vojsku i policiju, ali s obzirom na to da su i policija i vojska nezadovoljni kao i narod, moguće je da se okrenu protiv vlasti i ubrzaju njihovo rušenje. Odredi „batinaša“, plaćeni poslušnici kriminalnih dosijea mogu stati na stranu vlasti, ali su ipak u manjini i to bi bio suludi pokušaj održavanja naprednjaka na čelu sa Vučićem, komentarišu poznavaoci prilika na terenu.

Eto tako se „šuška“ po kafanama, ali i prodavnicama, autobusima. Sve glasnije.

Bilo kako bilo građani komentarišu i to da „neće Vučića“ skinuti još 100 godina“. Oni koji veruju u promene nadaju se da će preovladati još malo „zdravog razuma„ koji je ostao među pripadnicima vladajuće strukture i da će se sve mirnim i civilizacijskim putem razrešiti.

A ima i onih koji još uvek čekuju da im se predsednik Srbije Vučić kao što je nedavno obećao „čuje“ taj glas nezadovoljnih građana i nešto preduzme.

Autor: TeoBra

Izvor: Jutarnji GLASnik                 Foto: Ilustracija Jutarnji GLASnik

Ostavite komentar