GRADOVI LJUBIMAC

Gad iz Pančeva psima ostavio hranu punu eksera

Hrana za pse puna eksera ostavljena je ispred jedne veterinarske ambulante u Pančevu.
Ilustracija, Foto: Pixabay

Kako prenosi B92, pretpostavlja se da je bila namenjena psima koji žive na obližnjem gradilištu i jedan pas je pojeo nekoliko komada, ali su pukom srećom uspeli da ga spasu.

Slučaj je prijavljen policiji, koja je izvršila uviđaj.

Iz veterinarske ambulante “Snoopy vet” za taj portal navode da su mamci ostavljeni u vreme pauze u ambulanti, a u toku neradnog dana kada nije bilo radnika sa gradilišta koji se uz njih brinu o psima.

“To nas je navelo na sumnju da je hranu ostavio neko iz bliskog komšiluka, neko ko poznaje i nas i pse. Sir i meso sa ekserima smo primetili sasvim slučajno, izvodili smo našeg psa u šetnju i Čupko, jedan od štenaca sa gradilišta, jeo je nešto iz nekakve krpe. Bilo nam je sumnjivo što su kockice sira koje su virile iz krpe bile savršeno isečene, a jedna od njih imala je nekakvu tačkicu na sebi. Ispostavilo se da je krpa puna mesa i sira sa ekserima. U nekim parčićima bila su zabodena i po tri eksera”, navode iz ambulante.

Prema njihovim rečima, pas je imao sreće što su baš u trenutku izašli i da je pojeo sve posle pola sata bi bilo prekasno da eksere povraćanjem izbaci.

“Da nismo videli, on, a možda i njegova mama i brat da su jeli, uginuli bi stravičnom smrću… Odmah smo mališu uneli u ambulantu i izazvali povraćanje, ukupno šest eksera je povratio. Sada se oseća dobro”, dodaju oni.

Kako navode, Milica i njena dva sina Čupko i Bleki, žive već nekoliko meseci na gradilištu.

“O njima se brinu radnici i mnogi ljudi iz komšiluka, jedno štene je usvojio radnik sa gradilišta, a jednog brata smo nakon teškog preloma karlice i višemesečnog oporavka, udomili u Švajcarskoj. Malu porodicu smo sterilisali/kastrirali, vakcinisani su i redovno primaju zaštitu protiv parazita. Mirni su, uglavnom vreme provode na samom gradilištu, tek ponekad budu na ulici. Ljude ne diraju nikada, na pse laju, a decu obožavaju. Izuzetno su umiljati… Ono što nas najviše brine je što je svega dve kuće od nas vrtić, a u neposrednoj blizini su i dve škole, deca često u povratku kući maze Milicu i braću. Da li je sledeće što će taj monstrum ostaviti otrov”, ističu iz ambulante.

Iz ambulante „Snoopy vet“ ističu da je policija došla po pozivu, da je patrola uzela izjavu i zavela službenu belešku, ali da uviđaj nije izvršen.

Izvor: B92

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar