GRADOVI

Jagodina u strahu zbog „Anđela pakla“, Palma umiruje: „To su porodični ljudi“

Jagodina — Pripadnici bajkerske grupe „Anđeli pakla“, njih oko 400 već je stiglo u Jagodinu na skup tih bajkera. Danas bi trebalo, u toku dana, da stigne njih još 1.500.

Foto: Screenshot/ Youtube

Kako javlja TV Prva, pripreme za skup bajkera su odavno završene i sve je spremno za centralne događaje, koji su zakazani za ovaj vikend. Ugostitelji trljaju ruke, jer slobodnih mesta u hotelima i apartmanima gotovo da nema.

Dok  ugostitelji i lokalni čelnici „trljaju ruke“ zbog zarade koju očekuju od posete, lokalno stanovništvo je u strahu zbog kriminalne reputacije učesnika skupa, prenosi „Blic“.

Mediji su pisali da su Jagodinci zbog ove bajkerske grupe, koju „bije loš glas“, zbog kriminalnih veza i sukoba sa suparnicima „Bandidosima“u strahu i da je plan organizatora da prostor u kom će bajkeri najviše boraviti ograde žicom.

Iako je prvi čovek Jagodine Dragan Marković Palma pokušao da razuveri građane, istakavši da nema razloga za brigu jer su gosti zapravo porodični ljudi, među kojima ima i milionera, Jagodinci mu baš i nisu toliko poverovali pa su čak i proslave maturskih večeri odložene za dane kada „Anđeli pakla“ napuste Jagodinu.

Međutim, ima i onih koji će im poželeti dobrodošlicu, uz prigodan program i folklor.

Ono što izaziva brigu, prema pisanju „Blica“, jeste loša reputacija „Anđela pakla“, najpre zbog višegodišnjeg sukoba koji bukti između njih i rivalske gupe „Bandidosi“.

Taj sukob počeo je krajem devedesetih godina prošlog veka, a nedavno se preselio i u Srbiju. „Blic“ podseća da je u avgustu 2016. srpska policija zabranila ulazak u našu zemlju za 35 „Anđela pakla“ koji su u našoj zemlji planirali obračun sa „Bandidosima“.

Ranije istog meseca, jedan član srpskih pripadnika „Bandidosa“ došao je u sukob s dvojicom članova „Anđela“ koji su ga na ulici napali bejzbol palicama i pokušali da mu otmu motocikl vredan nekoliko desetina hiljada evra.

Drugi razlog za birgu je kriminalna prošlost samih članova „Anđela pakla“ u Srbiji. Naime, kako dalje piše „Blic“, njima rukovodi Miljan Vuković, sin Vuka Vukovića, nekadašnjeg vlasnika kazina „London“ i kuma Željka Ražnatovića Arkana.

U operativnim podacima policije stoji da Miljan Vuković ima deblji dosije, a sumnja se i da je glavna spona između kriminalne grupe „Pink panter“ i kupaca s Bliskog istoka.

Takođe, „Anđeli pakla“ su samo u poslednje dve godine bili na radaru policija od Tajlanda do Španije, zbog različitih krivičnih dela – od dilovanja droge do prisiljavanja na prostituciju. U Nemačkoj su, na primer, zabranjeni.

Izvor: Blic, Agencije

Ostavite komentar