GRADOVI

Naprednjački gradonačelnik bi da ruši SPENS

Naprednjački gradonačelnik bi da ruši SPENS

JP „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ (Spens) je 2017. godinu završio sa gubitkom od čak 307 miliona dinara, dok je minus iz prethodnih godina veći od 719 miliona, prenosi Radio 021.
Naprednjački gradonačelnik bi da ruši SPENS
Printscreen

Gradonačelnik Miloš Vučević smatra da bi bilo najbolje srušiti postojeći objekat i izgraditi „manji, funkcionalniji, ekonomičniji i efikasniji“.

„Sportski i poslovni centar Vojvodina“ je u prethodnom periodu, uz JKP „Stan“ i Apoteku „Novi Sad“, pominjan kao preduzeće za koje bi trebalo da se pronađe javno-privatni partner, podseća 021.rs. Krajem juna, gradonačelnik Miloš Vučević izjavio jeda će Grad testirati tržište, kako bi proverio da li postoje zainteresovane privatne kompanije koje bi ušle u takav projekat.

Ipak, finalno rešenje za Spens u gradskoj upravi još uvek ne postoji. Jedna od ideja bila je da se postojeći objekat JP „Sportskog i poslovnog centra Vojvodina“ sruši, a da se izgradi novi, koji bi bio „manji, funkcionalniji, ekonomičniji i efikasniji“.

Po Vučevićevim rečima, potreban je dogovor oko toga da li će se Spens finansirati iz budžeta grada, i šta bi se u tom slučaju finansiralo manje, odnosno šta se ne bi finansiralo, ili će se rešenje naći u javno-privatnom partnerstvu.

Izvor: Danas

Ostavite komentar