GRADOVI

Negotin uzima učešće u obaranju Ginisovog rekorda, humanitarnom akcijom „Čepom do osmeha“

Fondacije NOVI SAD 2021 i OPENS potpisale su protokol o saradnji na zajedničkom projektu „Novosadski volonterski servis“, u okviru kog su predstavile veliki projekat udruženja ČEPOM DO OSMEHA – Mozaik za Ginisa.

Foto: Privatna arhiva

Taj projekat će se realizovati od  29. do 30. septembra na Trgu Slobode u centru Novog Sada, a sam mozaik koji će biti sastavljen od čepova iznosiće prostorno 621 metar kvadratni!

Foto: Privatna arhiva
Sastavljanje mozaika vršiće aktivisti i volonteri udruženja Čepom do osmeha iz mnogih krajeva Srbije, a kako se i Negotin u prethodnom periodu mnoštvom sprovedenih akcija upisao na kartu mreže ovog izvanrednog udruženja, među učesnicima naći če se i svoj doprinos dati i predstavnik udruženja „Čepom do osmeha“ iz Opštine Negotin Vanja Đurđević, koordinator i dva volontera iz Negotina Marko Dimitrijević i Danijela Nikolić.
Foto: Privatna arhiva
Povodom predstojećeg događaja, Vanja Đurđević kaže za Jutarnji GLASnik:

„Čeka nas veliki zadatak, a mi se detaljno pripremamo da ga ispunimo. Tridesetog septembra ispisaćemo istoriju velikim slovima i ući u Ginisovu knjigu rekorda i time poslati poruku u svet. Kao što smo do sada naglašavali, akcije našeg udruženja su bazirane kako na buđenju ekološke svesti ka potrebi zaštite okoline, tako i na podizanju humanosti jer se zapravo prikupljanjem plastičnih čepova ambalaža, pomaže onima kojima je pomoć neophodna!

Foto: Privatna arhiva

Smatram da smo u tome u Negotinu zaista postigli ogromne rezultate za veoma kratak period. Prikupili smo zaista ogromnu količinu čepova, a iznad svega, ono što bih posebno naglasila – ljudi nas svakodnevno kontaktiraju, deca u školama organizovano prikupljaju čepove, mnoštvo firmi se uključilo, pojedinaca, druge organizacije i zaista smatram da će se o aktivnostima našeg udruženja u Negotinu tek čuti u predstojećem periodu.

A od momenta proglašenja namere da se ostvari Ginisov rekord, mi smo svoje aktivnosti uz standarni slogan „Jedan čep, jedan osmeh“ predstavljali i pod sloganom „Neka tvoj čep izmami rekordan broj osmeha koji će ceo svet da vidi!“

Dakle, što se ovog ogromnog zadatka koji nam predstoji tiče, ja i dva volontera udruženja iz Negotina, Marko i Danijela, spremni smo da svoj doprinos damo i da time i Negotin uvedemo ravnopravno sa mnoštvom drugih gradova i opština Srbije u Ginisa, navodi Vanja Đurđević za Jutarnji GLASnik.

Moram pri tome apelovati i na Negotinsku lokalnu samoupravu da nam, kad već nisu u dosadašnjim „lokalnim“ akcijama koje smo sami organizovali, makar sada pomognu, jer svakako mi tamo odlazimo i bićemo predstavljeni kao predstavnici Negotina.

Foto: Privatna arhiva

U kontaktu sa koordinatorima i predstavnicima udruženja iz drugih krajeva došli smo do saznanja da gotovo sve lokalne samouprave prepoznaju i podržavaju sve napore i naravno i direktno učestvuju u smislu organizovanja prevoza i slično, tako da smatram da je sasvim logično da se i od Negotinskih čelnika pomogne. Ne radi se samo o nama troje kao pojedincima, već o u učešću u nečem zaista plemenitom, velikom i nesvakidašnjem.

Vidimo se na Trgu Slobode u Novom Sadu, pratite nas!

Foto: Privatna arhiva

Iskoristiću priliku i zahvaliti se Animacionom timu „Shock Magic Team“ iz Negotina i Udruženju „OSI Duga“ Negotin na pomoći i učešću u realizaciji celo-dnevne akcije koju smo sproveli u centru Negotina na Trgu Đorđa Stanojevića 09.09.2017.god., kao naravno i „Tekijanka“ DOO Negotin koji su nesebično podržali akciju doniranjem vode, sokova i raznih slstkiša za mališane i Zoranu Jovanoviću koji se postarao za prevoz toga dana, izjavila je Vanja Đurđević za Jutarnji GLASnik.

Jutarnji GLASnik/ M. A. M

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar