GRADOVI POLITIKA

Opkoljavanje Paunovića: Gašićev Radoica kupio RTV Kanal M iz Paraćina?

PARAĆIN – Glavni i odgovorni urednik RTV Kanal M iz Paraćina Emil Milojević, potvrdio je da je danas saopšteno redakciji da je taj medij dobio novog vlasnika, piše CentralMedia. On je posle toga podneo ostavku na funkciju glavnog i odgovornog urednika RTV Kanal M.

Emil Milojević, Foto: centralmedia.rs

Danas je u prostorijama tog medija bio Radoica Milosavljević iz Kruševca, koji je u privatizaciji kupio više medija u Srbiji, te Milojević pretpostavlja da je on novi vlasnik.

Radoica Milosavljević je široj javnosti postao poznat nakon što je u procesu privatizacije kupio čak osam medija RT Kruševac, RT Kragujevac, TV Pirot, RT Brus, Centar za informisanje Novi Kneževac, TV Požega, RT Dimitrovgrad i RT Pančevo.

U RT Kragujevac privatizacija je poništena.

Nadavno se upravo Poslovni sistem Mihajlović, donedavni vlasnik RTV Kanal M, u pismu javnosti ogradio od postupaka lokalnog rukovodstva opštine Paraćin.

RTV Kanal M je bio jedan od retkih medija na kome su članovi lokalnog rukovodstva mogli da se pojavljuju i koji je objektivno izveštavao o radu lokalne vlasti.

Zanimljivo je da se sve ovo dešava u trenucima dok se vrše aktivnosti za smenu lokalne vlasti u Paraćinu, na čijem je čelu Saša Paunović.

Paraćin je grad koji se još uvek opire organizaciji poznatoj kao SNS, te se ova kupovina smatra kao još jedan od poteza u rušenju Paunovića.

Naš izvor iz vrha SNS-a navodi da su dvojica visokih funkcionera, lično od strane Aleksandra Vučića dobili naređenje da Paunović mora biti smenjen i da je nezadovoljan što to već do sad nije urađeno. Dosadašnji operativci su zamenjeni, a ta pomenuta dvojica, u strahu od pomenutog Vučića, ne žaleći, naravno tuđ novac, koristeći pretnje, ucene, razne tajkunsko-kriminalne kombinacije, daju sve od sebe kako bi izvršili povereni zadatak.

Naš izvor još navodi da posle Paraćina i rušenja Saše Paunovića, na red dolazi Čajetina i Milan Stamatović, dok Šabac za sada nije u planu iz više razloga, što ekonomskih, što političkih.

Inače, po pisanju Istinomera, „Radoica Milosavljević je bio član Socijalističke partije Srbije od osnivanja, a bio je i predsednik Okružnog odbora te stranke. Od 2009. do 2012. godine bio je zamenik gradonačelnika Kruševca, posle čega je prestao aktivno da se bavi politikom. Bio je direktor Sportskog centra Kruševac, predsednik FK Napredak i predsednik Sportskog saveza.“

Krivično je odgovarao zbog pronevera u FK Napredak iz Kruševca.

„Vlasnik je preduzeća za proizvodnju plastične ambalaže „Sloga“. Vlasnik je klinike „Sloga medik“ koja je prema pisanju medija izbrisana iz registra APR-a. Kako kaže, suvlasnik je više škole za menadžment, ali nije poznato koje.“ 
Da li je ovu, kao i raniju kupovinu drugih medija obavio za račun visokog funkcionera SNS-a i direktora BIA, takođe Kruševljanina Bratislava Gašića, ostaje da se vidi, kad budu pacovi krenuli da napuštaju Titanik, do čega neizbežno jednom mora doći.
Radoica je ranije negirao da ima bilo kakve poslovne veze sa Gašićem.
Kako je jednom prilikom ispričao, jedina veza između Gašića i njega je što su iz istog sela i što su se od detinjstva družili. 
M. A. M.

Ostavite komentar