Otkriven spomenik patrijarhu Pavlu kod Crkve Svetog Marka
GRADOVI VERA I VEROVANJE

Otkriven spomenik patrijarhu Pavlu kod Crkve Svetog Marka

Patrijarh Pavle bio je čovek koji je u jednom teškom vremenu i iskušenju bio glas razuma, glas Božji, putokaz jednog ispravnog života i razmišljanja, izjavio je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, prilikom otkrivanja spomenika pokojnom poglavaru Srpske pravoslavne crkve na platou ispred Crkve Svetog Marka.

Otkriven spomenik patrijarhu Pavlu kod Crkve Svetog Marka
Foto: Beoinfo

Na godišnjicu smrti patrijarha Pavla, ne mogu a da se ne setim njegovog odgovara na pitanje novinarke „kada će nama Srbima biti bolje“, on je kratko razmislio i rekao „kada mi budemo bolji“, rekao je Selaković.

„Ovo je spomenik čoveku koji se u teškom vremenu trudio da svojim činjenjem, sve nas učini makar malo boljim“, naveo je Selaković.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da se patrijarh Pavle izdigao iznad svoje uloge u crkvi i na taj način svima pokazao put „koji treba da sledimo“.

„Podizanjem ovog spomenika nismo ispunili skroz svoju obavezu, ispunićemo je onda kada se kao ljudi budemo ponašali u skladu sa onim kako je on živeo, govorio, i u skladu sa onim kako nas je učio“, izjavio je Vesić.

Spomenik patrijarhu Pavlu je delo vajara Zorana Maleša i nalazi se na platou ispred Crkve Svetog Marka.

Izvor: N1

Ostavite komentar