GRADOVI HRONIKA

SNS u Vranju: Švaleri, batine i seoski vašari – Vučiću pomozi!

Nedavni nemili događaji koje su prouzrokovali funkcioneri Srpske napredne stranke i njihovi partneri u vlasti, izazvali su veliku uznemirenost i zabrinutost među građanima Vranja.

Foto: infovranjske.rs

Prvo što je uznemirilo i zabrinulo Vranjance je saznanje da je lokalni funkcioner i koalicioni partner SNS-a, dobio batine na „Gulašijadi“, održanoj u ponedeljak u selu Soderce kod Vranja.

Naš dopisnik iz Vranja R. M. nam prenosi da se funkcioner, čije ime nije mogao da sazna, zbog nerasčišćenih računa sukobio sa jednim od mlađih meštana. Kako je meštanin imao pomoć, vranjski političar je izvukao deblji kraj, a u ZC Vranje primljen je, zbog povreda glave koje je zdobio od udarca flašom. O tome je pisao i portal Vranjske.

Vranjanci su gnevni zbog tog događaja i zbog toga što niko nije zaštitio neznanog omiljenog funkcionera, koga su kako kažu, „omandala“ neka deca.

Prezadovoljni gost „Gulašijade“, Foto: Printscreen/ wall.alphacoders.com

Drugi događaj, kako saznajemo od našeg dopisnika R. M., a o tome su pisale i Vranjske, desio se u Gradskoj upravi, kad je  supruga funkcionera D. A.  pretukla njegovu sekretaricu T. S., na radnom mestu i u toku radnog vremena.

Povod tuče ovih dama bilo je saznanje supruge spomenutog D. A., da se dotični švaleriše sa svojom sekretaricom T. S.

Jedan od sagovornika Vranjskih je opisao ceo događaj:

– Sve se dogodilo munjevitom brzinom, a mi koji smo bili prisutni bili smo zatečeni i nespremni da reagujemo na neugodan incident u kome jedna žena tuče i modricama farba sekretaricu plavušu koja, na naše iznenađenje, nije pružala nikakav, čak ni verbalan otpor, verovatno zbog „griže savesti“.

Drugi očevidac događaja priča za Vranjske:

– Bio sam šokiran, ne zbog nemilih scena tokom incidenta, već zbog saznanja da pomenuti gradski funkcionar ima švalerku, pa sam se setio reči njegovih rođaka koji su se vajkali u smislu „mi ga jedva oženismo, a on ništa manje, već našao švalerku“.

Kako nam javlja naš dopisnik, sem što se Vranjanci od tad boje da uđu u Gradsku upravu, jer nisu sigurni šta sve mogu tamo zateći, među njima su ipak podeljena mišljenja o tom događaju.

Naime, jedni opravdavaju suprugu funkcionera D. A. pravdajući njen bes rečima da mu je ona svojim rođačkim vezama sredila i poziciju u stranci i napredovanje i funkcionerski položaj i da nije uredu da joj sve to vrati švaleracijom, ma koliko bila mlada i zgodna sekretarica .

Drugi pak imaju razumevanja za funkcionera D. A. pravdajući ga kako nije lako kad  od anonimusa prosečnog izgleda i ne baš inteligentnog pogleda i ponašanja,  sa skromnim vokabularom i siromašnim intelektom, obučeš odelo i postaneš glavni. Tad nastaju mnoga iskušenja kojima je teško odoleti, razni poroci, ogromne količine tuđih para i naravno, mlade i zgodne plavuše, a D. A. je živa duša… pa mu ne treba zameriti.

Zbog svih ovih događaja, kako saznajemo, zabrinuti građani će organizovati potpisivanje peticije kako bi umolili predsednika Aleksandra Vučića da dođe u Vranje i zauzda i pritegne svoje razularene pulene, kako zbog dobrobiti samih pulena, tako i zbog spokoja građana odanog mu Vranja .

Vranjanci se nadaju da će predsednik naći slobodno vreme, pa makar to bilo i u 2 po ponoći. Poručuju mu da knjižara radi, izlog je osvetljen i da ga Vranje nestrpljivo i željno očekuje.

Priredio: Jutarnji Glasnik/ M. A. M.,  R. M.

Ostavite komentar